Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:34 15 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Din categoria „lipsă de transparenţă“ Primăria Constanţa refuză să spună dacă Mazăre şi-a delegat sau nu atribuţiile (document)

ro

27 May, 2014 00:00 2237 Marime text
Legea 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public face referire la unul dintre principiile fundamentale ale relaţiilor dintre persoane şi autorităţile publice. Cotidianul ZIUA de Constanţa a făcut şi face în continuare numeroase solicitări pentru informarea corectă şi completă a cititorilor. Cu toate acestea, există autorităţi şi instituţii publice care nu răspund cererilor, obstrucţionând în acest mod liberul acces la informaţiile de interes public, ceea ce, fireşte, ne duce cu gândul la faptul că, poate, au ceva de ascuns.
În această ordine de idei, vom prezenta solicitările adresate de cotidianul ZIUA de Constanţa mai multor instituţii constănţene, în baza Legii 544/2001, solicitări la care însă nu am primit răspuns în termenul de 30 de zile prevăzut de lege.
Pe data de 10 aprilie 2014, am adresat Primăriei municipiului Constanţa o adresă pentru punerea la dispoziţie a mai multor informaţii de interes public. Potrivit Legii 20/2014 pentru modificarea Legii administraţiei publice locale numărul 215/2001, „primarul poate delega atribuţiile ce îi sunt conferite de lege şi alte acte normative viceprimarului, secretarului unităţii administrativ-teritoriale, conducătorilor compartimentelor funcţionale sau personalului din aparatul de specialitate, precum şi conducătorilor şi instituţiilor şi serviciilor publice de interes local, în funcţie de competenţele ce le revin în domeniile respective“. În acest context, am întrebat Primăria Constanţa ce atribuţii a delegat primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, în contextul modificării Legii administraţiei publice locale, dar şi cui anume a delegat aceste atribuţii (numele, funcţia şi direcţia din care face parte persoana).
Termenul de 30 de zile în care puteam primi un răspuns s-a scurs, iar solicitarea ZIUA de Constanţa nu a fost soluţionată.
Precizăm că, potrivit articolului 2 lit. A din Legea nr. 544/2001, Primăria Constanţa intră în categoria autorităţilor şi a instituţiilor publice obligate să furnizeze, la cerere, informaţii de interes public.

Ti-a placut articolul?

Comentarii