Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:13 22 10 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Victorie importantă pentru Sindicatul Naţional al Poliţiştilor, contestată în instanţă. Vizate - sporurile şi salariul de bază

ro

28 Jan, 2019 00:00 8944 Marime text
Centrul Medical de Diagnostic şi Tratament Ambulatoriu „Dr. Nicolae Kretzulescu“ a contestat decizia Tribunalului Constanţa din data de 25 octombrie 2018 în dosarul 3826/118/2018, cauză aflată pe rolul Secţiei de contencios administrativ şi fiscal din Tribunalul Constanţa. Contestaţia va fi soluţionată de magistraţii Curţii de Apel Constanţa.
 
Amintim că, potrivit portalului instanţelor de judecată, pe data de 25 octombrie 2018, Tribunalul Constanţa a admis cererea formulată de către SNPPC Constanţa, în numele şi pentru membrii de sindicat (aproximativ 25 de persoane în prezenta cauză), în contradictoriu cu pârâţii Direcţia Medicală a MAI şi Centrul Medical de Diagnostic şi Tratament Ambulatoriu „Dr. Nicolae Kretzulescu“.
 
Pe cale de consecinţă, instanţa a obligat pârâţii la recalcularea salariului de bază şi a sporurilor de care beneficiază fiecare dintre reclamanţi, la nivelul maxim al acestor drepturi salariale acordat în cadrul categoriei profesionale, respectiv familiei ocupaţionale, începând cu data de 9 aprilie 2015 şi pentru viitor, pentru fiecare funcţie, grad/treaptă, gradaţie, funcţie de vechime, specialitate sau studii.
 
Mai mult decât atât, pârâţii Direcţia Medicală a MAI şi Centrul Medical de Diagnostic şi Tratament Ambulatoriu „Dr. Nicolae Kretzulescu“ au fost obligaţi la plata către reclamanţi a diferenţelor de drepturi salariale dintre sumele primite de către reclamanţi şi sumele rezultate în urma recalculării, începând cu data de 9 aprilie 2018, actualizate cu indicele de inflaţie, precum şi la plata dobânzii legale aferente, până la data plăţii efective.
 
Amintim ca într-un alt dosar, Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din MAI - Biroul teritorial al IPJ Constanţa solicită Ministerului Afacerilor şi Internelor şi Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa acordarea, pentru aproximativ 350 de persoane, a unei majorări în procent de 75% din salariul de bază, prevăzută de legislaţia în vigoare la 31.12.2009, pentru munca prestată în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale şi în celelalte zile în care, în conformitate cu prevederile legale, nu se lucrează, în perioada 1.07.2014 - 31.12.2014.
 
Conform datelor din dosar, cei peste 350 de poliţişti mai solicită ca sumele rezultate să fie actualizate cu indicele de inflaţie şi dobânda legală până la plata efectivă.
 
Potrivit portalului instanţelor de judecată, părţile cauzei sunt Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din MAI - Biroul teritorial al IPJ Constanţa - reclamant şi pârâţi - Ministerul Afacerilor şi Internelor şi Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa.
 
Dosarul se află pe rolul Secţiei de contencios administrativ şi fiscal din cadrul Tribunalului Constanţa.
 

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii