Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:30 19 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Victor Becali, eliberat condiţionat. Decizia nu este definitivă

ro

17 Jul, 2017 00:00 2386 Marime text
Fostul impresar sportiv Victor Becali, condamnat definitiv în martie 2014 la patru ani şi opt luni de închisoare, a fost eliberat condiţionat.

„Admite cererea de liberare condiţionată formulată de petentul condamnat Becali Victor, deţinut în Penitenciarul Spital Bucureşti - Jilava. Dispune liberarea condiţionată a petentului condamnat Becali Victor din executarea pedepsei de patru ani şi
opt luni de închisoare aplicată prin sentinţa nr. 238/2012, pronunţată de Tribunalul Bucureşti, în baza căreia s-a emis MEPI nr. 431/2014. I se atrage atenţia condamnatului asupra dispoziţiilor art. 61 C. pen. din 1969, privind efectele liberării condiţionate, pentru restul de pedeapsă rămas neexecutat. Măsura dispusă se comunică şi administraţiei locului de deţinere. În baza 275 alin. (3) C. pr. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de trei zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică“, conform minutei judecătoreşti.
 
Decizia nu este definitivă, aceasta fiind contestată de procurori.
 
Într-un alt dosar, Victor Becali a fost condamnat la cinci ani şi opt luni de închisoare. În cauză au mai fost condamnaţi Cristian Borcea, fostul preşedinte executiv al Clubului de fotbal „Dinamo“ şi totodată inculpat în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa, la şapte ani şi zece luni de închisoare, Geanina Terceanu, fost judecător al Tribunalului Bucureşti, la cinci ani şi şase luni de detenţie, Ioan Becali, la şapte ani şi patru luni de închisoare. Mai departe, avocaţii George Antonie Iorgovan şi Daniel Costel Petre au fost şi ei condamnaţi: Iorgovan a luat un an cu suspendare, iar Petre s-a ales tot cu un an de închisoare, însă cu executare. Decizia nu este definitivă.
 
Până să fie cercetată de DNA, Geanina Terceanu a judecat şi dosarul în care Avraham Morgenstern, apropiat al lui Radu Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, este suspectat că, „în perioada 2009 - 2014, în calitate de administrator al SC Shapir Structures SRL, nu a înregistrat corespunzător veniturile obţinute din trei contracte încheiate cu RAEDPP (Regia Autonomă Exploatarea Domeniului Public şi Privat) Constanţa şi Confort Urban SRL Constanţa şi nu a înregistrat facturile fiscale aferente acestor venituri, în executarea acestor contracte“.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii