Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:11 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Veste pentru bărbatul care a încercat să-i transmită unui poliţist din Constanţa virusul HIV

ro

20 Jun, 2018 00:00 4635 Marime text
Veste bună pentru un bărbat din Constanţa trimis în judecată pentru ultraj şi tentativă de transmitere a sindromului imunodeficitar dobândit. Tribunalul Constanţa a decis, ieri, înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar, pe o durată de 60 de zile.
 
Cel în cauză a fost obligat să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat, să informeze de îndată instanţa cu privire la schimbarea locuinţei, să se prezinte la secţia de poliţie în a cărei raza domiciliază, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat. De asemenea, inculpatului i-a fost impus să nu depăşească teritoriul României, decât cu încuviinţarea prealabilă a instanţei de judecată. Decizia nu este definitivă, aceasta putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
Ieri, magistraţii au constatat legalitatea sesizării instanţei, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală în dosar şi au dispus trimiterea dosarului la completul penal pentru începerea judecăţii.
 
Individul a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa şi este acuzat că ar fi atacat un şef din Poliţia Constanţa, chiar în biroul acestuia. Magistraţii susţin că inculpatul a încercat în acest fel să-i transmită poliţistului virusul HIV.
 
În actul de sesizare a instanţei se arată că, la data de 18 aprilie, suspectul s-a prezentat, în vederea audierii sale în calitate de persoană vătămată, la Postul de Poliţie din Siliştea, judeţul Constanţa, însoţit de un alt cetăţean. Cei doi au fost introduşi în biroul şefului de post, unde se mai afla o femeie.
 
După ce le-a solicitat să stea pe câte un scaun, şeful de post a observat că suspectul avea în buzunarul vestei cu care era îmbrăcat un telefon mobil cu camera video orientată către înainte, cu care părea că filmează ceea ce se discută în birou. La acel moment, şeful de post i-a atras atenţia suspectului că nu are voie sau dreptul să filmeze, după care i-a solicitat să pună telefonul pe birou, urmând să-l recupereze la finele audierilor. Suspectul a refuzat să facă acest lucru, însă a băgat telefonul într-un buzunar al pantalonilor. În secundele următoare, şeful de post s-a dezbrăcat de geaca de piele cu care era îmbrăcat şi s-a îndreptat către cuier, moment în care a împins uşa de acces, fără a o închide. În acel moment, suspectul a luat un creion metalic cu care şi-a aplicat rapid câteva lovituri în mâna dreaptă, provocându-şi astfel o rană deschisă care a sângerat. Ulterior, suspectul s-a dus glonţ către şeful de post, care se afla cu spatele către suspect, şi l-a lovit de două-trei ori în spate, în zona umărului drept, după care a frecat vârful creionului metalic de cămaşa uniformei cu care era îmbrăcat poliţistul, încercând astfel să-i provoace o rană deschisă. În actele magistraţilor se mai arată că, în timp ce îl lovea pe poliţist, suspectul ar fi strigat: „O să-ţi dau sângele meu şi ţie, să ai SIDA şi tu, să vezi cum e!“
 
Având în vedere boala de care suferă bărbatul, Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa a solicitat şi a obţinut ca suspectul să fie plasat în stare de arest la domiciliu, pentru o durată de 30 de zile, de la data de 4 mai la data de 2 iunie, inclusiv. Inculpatului i-a fost impusă obligaţia de a nu părăsi imobilul în care locuieşte (…), jud. Constanţa - domiciliul mamei sale, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza.
 
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nicio situaţie să înfrângă prezumţia constituţională de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii