Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:23 16 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Exclusiv! Un şef din Poliţia Constanţa, atacat în propriul birou „O să-ţi dau sângele meu şi ţie, să ai SIDA şi tu, să vezi cum e!“ (document)

ro

09 May, 2018 00:00 6954 Marime text
ZIUA de Constanţa prezintă, în exclusivitate, detalii din dosarul instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa în care un şef din Poliţia Constanţa ar fi fost atacat, chiar în biroul său, de către un bărbat care a încercat în acest fel să-i transmită virusul HIV. În prezent, procurorii desfăşoară cercetări specifice sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj şi tentativă de transmitere a sindromului imunodeficitar dobândit.
 
Conform actelor oficiale, în concret, se reţine ca stare de fapt că, la data de 18 aprilie, suspectul s-a prezentat, în vederea audierii sale în calitate de persoană vătămată, la Postul de Poliţie din Siliştea, judeţul Constanţa, însoţit de un alt cetăţean. Cei doi au fost introduşi în biroul şefului de post, unde se mai afla o femeie.
 
După ce le-a solicitat să stea pe câte un scaun, şeful de post a observat că suspectul avea în buzunarul vestei cu care era îmbrăcat un telefon mobil cu camera video orientată către înainte, cu care părea că filmează ceea ce se discută în birou. La acel moment, şeful de post i-a atras atenţia suspectului că nu are voie sau dreptul să filmeze, după care i-a solicitat să pună telefonul pe birou, urmând să-l recupereze la finele audierilor. Suspectul a refuzat să facă acest lucru, însă a băgat telefonul într-un buzunar al pantalonilor. În secundele următoare, şeful de post s-a dezbrăcat de geaca de piele cu care era îmbrăcat şi s-a îndreptat către cuier, moment în care a împins uşa de acces, fără a o închide. În acel moment, suspectul a luat un creion metalic cu care şi-a aplicat rapid câteva lovituri în mâna dreaptă, provocându-şi astfel o rană deschisă care a sângerat. Ulterior, suspectul s-a dus glonţ către şeful de post, care se afla cu spatele către suspect, şi l-a lovit de două-trei ori în spate, în zona umărului drept, după care a frecat vârful creionului metalic de cămaşa uniformei cu care era îmbrăcat poliţistul, încercând astfel să-i provoace o rană deschisă.
 
În actele magistraţilor se mai arată că, în timp ce îl lovea pe poliţist, suspectul ar fi strigat: „O să-ţi dau sângele meu şi ţie, să ai SIDA şi tu, să vezi cum e!“
 
Având în vedere boala de care suferă bărbatul, Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa a solicitat şi a obţinut ca suspectul să fie plasat în stare de arest la domiciliu, pentru o durată de 30 de zile, de la data de 4 mai la data de 2 iunie, inclusiv. Inculpatului i-a fost impusă obligaţia de a nu părăsi imobilul în care locuieşte (…), jud. Constanţa - domiciliul mamei sale, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza.
 
Pe durata arestului la domiciliu, inculpatul are următoarele obligaţii: a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; b) să nu comunice cu persoana vătămată sau cu membrii de familie ai acesteia, cu martorii din prezenta cauza.
 
În baza art. 221, alin. (4) - C. proc. pen., se atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive.
 
De menţionat că instanţa i-a respins cererea inculpatului de luare a măsurii controlului judiciar, ca nefondată.
 
În prezent, Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanta desfăşoară cercetări specifice sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj şi tentativă de transmitere a sindromului imunodeficitar dobândit.
 
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nicio situaţie să înfrângă prezumţia constituţională de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.
 
În secţiunea „Documente“ poate fi citită integral minuta Tribunalului Constanţa.
 
Citeşte şi:
 
Caz şocant în judeţul Constanţa! Un poliţist, stropit cu sânge infectat HIV

Avem decizia judecătorilor în cazul poliţistului stropit cu sânge provenit de la un bărbat infectat cu H.I.V.

Incident fără precedent în Poliţia din Constanţa!

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii