Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:55 03 08 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vasile Boşnigeanu, zis „Vali Americanul“, din Călărași, arestat la cererea DNA Constanța

ro

17 Jun, 2021 12:42 3762 Marime text
 

 
Vasile Boşnigeanu, zis „Vali Americanul“, din Călărași, a fost arestat preventiv, de Tribunalul Constanța, la cererea procurorilor DNA. În cauză a mai fost arestat preventiv și Costel Ivan.
 
Iată decizia oficială
 
 Dosar - 4546/118/2021
 

Respinge ca nefondată excepţia nulităţii absolute a propunerii de arestare preventivă formulată de Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa. În baza art. 226 Cod procedură penală: Admite propunerea formulată de către Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa, În baza art.223 alin.2 Cod procedură penală la art.202 Cod procedură penală dispune arestarea preventivă pe durată de 30 de zile, începând de la data de 16.06.2021 şi până la data de 15.07.2021, inclusiv, a inculpa?ilor: BOȘNIGEANU VASILE și IVAN COSTEL. În baza art.230 Cod procedură penală: Dispune emiterea, de îndată, a mandatelor de arestare preventivă pe numele inculpaţilor Bo?nigeanu Vasile şi Ivan Costel. Respinge ca nefondate cererile de luare a măsurii preventive a arestului la domiciliu sau controlului judiciar formulate de inculpaţi. În baza art.275 alin.3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu.

 
Decizia Tribunalului Constanța a fost contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Surse juridicare arată că în rezenta cauză, procurorii DNA fac cercetări și penru șantaj. 

Prejudiciul ar fi de peste 10 milioane de lei. 

Potrivit Adevărul de Galați, Vasile „Americanu” este cunoscut în showbizul românesc pentru petrecerile cu lăutari celebri, iar în 2010 a fost condamnat definitiv. Judecătorii au concluzionat că acesta se face vinovat de comandarea şi finanţarea, în 2008,  a unui asasinat care-l avea ca ţintă pe rivalul său Cristinel Ghencea, zis „Chirmuş”, conform Adevărul de Galați. 


 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii