Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:48 26 02 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Unul dintre dosarele ANI la Constanţa va fi rejudecat

ro

12 Dec, 2018 00:00 1070 Marime text
Curtea de Apel Constanţa a decis rejudecarea dosarului 862/2/2017, cauză în care Agenţia Naţională de Integritate (ANI) solicită anularea a trei contracte de arendă încheiate pe raza Primăriei Dobromir.
 
Pe data de 9 noiembrie 2017, Tribunalul Constanţa a respins acţiunea formulată de ANI împotriva pârâtei Primăria comunei Dobromir ca fiind îndreptată împotriva unei persoane fără capacitate de folosinţă. În continuare, magistraţii au respins ca nefondată acţiunea formulată împotriva pârâţilor Iusein Visel, Iusein Samil, SC Visel Salin SRL şi SC Agricol Iusein SRL.
 
Decizia Tribunalului Constanţa a fost atacată de ANI la Curtea de Apel Constanţa, instanţă care, pe data de 10 decembrie, a admis acţiunea ANI şi a dispus trimiterea cauzei spre rejudecare Tribunalului Constanţa.
 
În aprilie 2014, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunţat că a constatat existenţa conflictului de interese de natură administrativă în cazul a şase foşti sau actuali aleşi locali. Printre aceştia, figurează şi fostul primar primar al comunei constănţene Dobromir, Iusein Visel.
 
ANI susţine că Iusein Visel „s-a aflat în conflict de interese în perioada februarie 2009 - iunie 2012, întrucât, în calitate de Primar al Comunei Dobromir:
- a propus și prezentat expunerile de motive privind arendarea unor suprafețe de pășune, situate pe raza Comunei Dobromir;
- a propus și prezentat proiectul de hotărâre privind arendarea de către tatăl său a unei suprafețe de pășune de 63,99 ha din perimetrul Comunei Dobromir;
- a semnat un contract prin care a fost arendată de tatăl său suprafața de 63,99 ha din pășunea Comunei Dobromir, pe o durată de 5 ani, prețul arendei fiind stabilit la 50 lei/ha/an;
- a semnat un contract de închiriere prin care a închiriat personal un spațiu comercial în suprafață de 40 mp, pe o durată de 5 ani, cu prețul de 80 lei/mp/an, spațiu ce aparține Primăriei Comunei Dobromir. Ulterior semnării acestui contract, la adresa unde spațiul comercial închiriat figurează, s-a deschis un punct de lucru (sediu secundar) al S.C. VISEL SALIM S.R.L. (societate în cadrul căreia persoana evaluată deține calitatea de asociat și funcția de administrator);
- a semnat un contract de închiriere prin care tatăl său a închiriat un spațiu în suprafață de 32 mp, pe o durată de 5 ani, cu prețul de 5 lei/lună/mp, spațiu ce aparține Primăriei Comunei Dobromir. Ulterior semnării acestui contract, la adresa unde spațiul închiriat figurează, s-a deschis un punct de lucru (sediu secundar) al S.C. AGRICOL IUSEIN S.R.L. (societate în cadrul căreia persoana evaluată deține calitatea de asociat).
Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003“, potrivit ANI.
 

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii