Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:35 02 12 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un tânăr din Constanța, internat cu forța la Spitalul de Psihiatrie Obregia. Date din anchetă

ro

15 Oct, 2021 00:00 1349 Marime text

 
  • Cel în cauză este cercetat de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa pentru furt și furt calificat.
 

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa  au solicitat și obținut internarea medicală provizorie nevoluntară a unui bărbat din Constanța suspectat de furt și furt calificat!
 
Oficial!
 

Solutia pe scurt: În baza art. 247 alin. 1 şi 2 C.pr.pen., admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa formulată în dosarul de urmărire penală nr. 3047/P/2021 şi dispune internarea medicală provizorie nevoluntară a inculpatului într-o unitate specializată de asistenţă medicală (Spitalul Clinic de Psihiatrie „Profesor Doctor Alexandru Obregia”), până la însănătoşire sau până la o ameliorare care să înlăture starea de pericol ce a determinat luarea măsurii. Dispoziţia este executorie, în baza art. 248 alin. 8, teza finală C.pr.pen. În baza art. 275 alin. 3 C.pr.pen., cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. În baza art. 275 alin. 6 C.pr.pen., dispune avansarea onorariului apărătorului desemnat din oficiu din fondurile Ministerului Justiţiei, pentru av. SSI, cf. delegaţiei seria AV nr. 4976/13.10.2021 – suma de 313 lei. Cu drept de contestaţie în termen de 5 zile de la pronunţare. Contestaţia se depune la Judecătoria Constanţa.

 
Cel în cauză este cercetat de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa  pentru furt și furt calificat.
 
Conform anchetatorilor, în data de 04 aprilie 2021, în jurul orei 14.00, împreună cu trei persoane necunoscute, cel în cauză a sustras prin scoaterea din funcțiune a sistemelor de siguranță mai multe produse din incinta unui supermarket din Constanâa, prejudiciul total fiind de 21.000 de lei (nerecuperat).
 
Într-o altă zi, bărbatul, împreună cu o persoană necunoscută, a sustras din incinta aceluiași supermarket mai multe produse alimentare și nealimentare, prejudiciul total de 17.319 lei fiind recuperat în totalitate prin restituirea bunurilor.   
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Americanul care a înjunghiat un polițist la Eforie, internat la Spitalul de Psihiatrie Săpoca
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii