Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:02 14 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un primar din Dobrogea, condamnat pentru mită!

ro

28 Apr, 2021 00:00 1190 Marime text
  • Denunțătorul, administrator al unei societăți comerciale, ar fi primit spre executare un contract de lucrări de la o primărie din județul Tulcea, în schimbul căruia ar fi trebuit să îi remită primarului comunei suma de 20.000 lei, împărțită în două tranșe egale.

Ilie Munteanu, primarul comunei tulcene Crişan, trimis în judecată pentru luare de mită, a fost condamnat!


În primă instanță, Tribunalul Tulcea a decis la trei ani și nouă luni de închisoare.


Magistrații au dedus din pedeapsă durata reţinerii, arestării preventive şi arestului la domiciliu începând cu data de 3 aprilie 2020 şi până la data de 29 august 2020.


Decizia Tribunalului Tulcea a fost contestată la Curtea de Apel Constanța.


Amintim că pe data de 3 aprilie 2020, ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Tulcea, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea au anunțat prinderea în flagrant a unei persoane, primar al unei comune din județul Tulcea, în timp primea, cu titlu de mită, suma de 10.000 lei, de la un bărbat, denunțător în cauză.

În fapt, denunțătorul, administrator al unei societăți comerciale, ar fi primit spre executare un contract de lucrări de la o primărie din județul Tulcea, în schimbul căruia ar fi trebuit să îi remită primarului comunei suma de 20.000 lei, împărțită în două tranșe egale. Prima tranșă, în valoare de 10.000 lei ar fi fost remisă în luna decembrie 2019 iar, ulterior, în luna martie 2020, acesta a formulat denunț la D.G.A. - Serviciul Județean Tulcea, denunț înaintat de îndată Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea, fiind întocmit dosar de cercetare penală.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și

Un polițist din IPJ Constanța este acuzat de luare de mită. Începe procesul
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii