Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:02 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un polițist din Constanța a refuzat 4000 de euro mită! Închisoare cu executare pentru cel care a încercat să-l corupă

ro

24 Mar, 2023 15:46 2871 Marime text



Judecătorii de la Tribunalul Constanța au decis vineri, 24 martie 2023, condamnarea în primă instanță a unui inculpat, acuzat de luare de mită.
 
Bărbatul a luat pedeaspa de 1 an şi 6 luni de închisoare pentru comiterea infracțiunii de dare de mită (fapta din data de 31.05.2022).
 
Magistrații au constatat că infracţiunea dedusă judecăţii a fost comisă în termenul de supraveghere de 2 ani, dispus printr-o altă sentinţa penală.
 
Magistrații au dispus revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere a pedepsei de 1 an închisoare, dispusă prin sentinţa penală pronunţată de Judecătoria Constanţa, contopeşte pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare stabilită prin prezenta hotărâre cu pedeapsa de 1 an închisoare stabilită prin sentinţa penală, pronunţată de Judecătoria Constanţa.

Instanța i-a aplicat inculpatului pedeapsa cea mai grea, aceea de 1 an şi 6 luni închisoare, la care adaugă un spor de o treime din pedeapsa de 1 an închisoare, respectiv un spor de 4 luni, inculpatul urmând să execute pedeapsa rezultantă de 1 an şi 10 luni închisoare.
 
Pedeapsa astfel stabilită se va executa în regim de detenţie.
 
Menţine măsura controlului judiciar dispusă faţă de inculpat
 
„Dispune confiscarea specială a sumei de 4.000 euro, depuse la UNICREDIT BANK conform recipisei de consemnare din data de 02.06.2022“, potrivit magistraților.
 
Decizia nu este una definitivă!
 
Foto cu rol ilustrativ!
 
Măsurile dispuse în cauză reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, și nu înfrâng în niciun fel principiul prezumției de nevinovăție de care beneficiază persoanele supuse cercetărilor.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii