Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:12 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un nou acord de recunoaștere a vinovăției în Dosarul vaccinărilor false de la Mangalia

ro

11 May, 2023 10:09 1157 Marime text
  • Dosarul de urmărire penală împreună cu acordul de recunoaștere a vinovăției a fost înaintat la Tribunalul Constanța.
  • Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.   
  • Lunile trecute, procurorii DNA Suceava au trimis pe rolul Tribunalului Constanța mai multe astfel de acorduri de recunoaștere a vinovăției în legătură cu Dosarul vaccinărilor false de la Mangalia.
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava au dispus sesizarea instanței de judecată, în baza dispozițiilor art. 483 Cod procedură penală, cu un acord de recunoaștere a vinovăției încheiat cu Marioara Stoica.
 
În prezența avocaților, suspecta a declarat expres că recunoaște comiterea faptelor reținute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia.
 
Dosarul de urmărire penală împreună cu acordul de recunoaștere a vinovăției a fost înaintat la Tribunalul Constanța.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.   
 
Surse judiciare au declarat, pentru ZIUA de Constanța, faptul că acordul este disjuns din dosarul „mamă“ privind vaccinările false din Mangalia.
 
Aceleași surse au explicat că acuzațiile pe care procurorii le aduc în acest caz sunt de aderare sau constituire de grup infracțional organizat, cumpărare de influență, complicitate la trafic de influență și instigare la fals informatic.
 
În continuare, sursele au precizat că în cauză s-a propus o pedeapsă de trei ani cu suspendarea sub supraveghere pe un teremen de încercare de trei ani.
 
Amintim, la finele lunii decembrie 2021, Direcția Națională Anticorupție anunța punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea unor persoane într-un dosar ce viza infracțiuni de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de influență, dare de mită, acces ilegal într-un sistem informatic, fals informatic, fals intelectual și spălare a banilor, săvârșite în forma autoratului, complicității și a instigării.
 
Cazul este instrumentat de procurorii din cadrul DNA – Serviciul Teritorial Anticorupție Suceava.
 
Oricare va fi decizia Tribunalului Constanța cu privire la acest acord de recunoaștere a vinovăției, ea va putea fi atacată la instanța de control.
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii