Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:43 29 10 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un fost primar din Constanţa a fost trimis în judecată de procurorii DNA Bucureşti

ro

07 Dec, 2017 11:36 3219 Marime text
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Bucureşti au dispus trimiterea în judecată a unui fost primar din judeţul Constanţa. Conform unor surse judiciare, cel în cauză este Ion Ioniţă, fostul primar din Agigea. În cauză a mai fost deferit Justiţiei şi Dumitru Caraman, persoană fără calitate specială, apropiată de fostul primar.
 
Conform unor surse judiciare, fostul primar „ar fi pretins denunțătorului încheierea unui antecontract de vânzare – cumpărare pentru un teren cu coinculpatul, la un preț de semnificativ diminuat față de valoarea de piață a imobilului“.
 
Aceleaşi surse judiciare mai arată că „întrucât denunțătorul a refuzat încheierea contractului, invocând discrepanța dintre prețul menționat în antecontract și valoarea de piață a terenului, cu ocazia unor întâlniri cu denunțătorul, inculpații l-ar fi amenințat că, în situația în care va refuza perfectarea tranzacției, fostul primar va proceda la anularea procesului - verbal de punere în posesie“.
 
Dosarul cauzei a fost trimis spre soluţionare Tribunalului Constanţa.
 
Primul termen a fost stabilit pentru data de 10 ianuarie 2018, când vor fi puse în discuţie măsuri şi excepţii dispuse de judecătorul de cameră preliminară. Oricare va fi decizia Tribunalului, aceasta va putea fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
Într-un alt dosar, instrumentat de procurorii DNA Constanţa, Ion Ioniţă a fost condamnat, pe data de 9 martie 2015, de judecătorii Curţii de Apel Constanţa, la cinci ani de închisoare cu executare.  
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii