Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:25 09 12 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un fost ales PSD și consilierul personal al primarului Chițac vor să scape de un SRL. Ce au decis magistrații de la Tribunalul Constanța?

ro

11 Oct, 2021 00:00 1196 Marime text
  • Magistrații de la Tribunalul Constanța s-au pronunțat în dosarul nr. 4104/118/2018
  • Părți în dosar sunt fostul consilier județean Niculae Peride și Iulian Gropoșilă, consilierul primarului Vergil Chițac, în calitate de reclamanți și SC Gropper SRL
  • La termenul din 7 octombrie, magistrații au decis să admită în parte cererea de chemare în judecată
    formulată de reclamantul Nicolae Peride în contradictoriu cu pârâta Gropper SRL
  • Instanța a autorizat retragerea reclamantului Peride din societate.
  • Părţile sociale aparţinând reclamantului retras vor rămâne la dispoziţia societăţii, urmând a fi preluate de asociatul Iulian Gropoșilă sau anulate
  • Magistrații au respins capătul de cerere având ca obiect stabilirea drepturilor ce se cuvin asociatului retras şi obligarea societăţii pârâte la plata acestor drepturi, actualizate cu dobânda legală, ca neîntemeiat
  • Tribunalul a respins acțiunea conexă formulată de reclamantul Iulian Gropoșilă în contradictoriu cu pârâţii Gropper SRL și Nicolae Peride având ca obiect dizolvarea societăţii pârâte Gropper SRL , ca nefondatatăMagistrații de la Tribunalul Constanța s-au pronunțat în dosarul nr. 4104/118/2018, aflat pe rolul secției a II-a civilă, în materie de litigii cu profesioniștii. Obiectul dosarului este retragere asociat din SC Gropper SRL.


Părți în dosar sunt fostul consilier județean Niculae Peride și Iulian Gropoșilă, consilierul primarului Vergil Chițac, în calitate de reclamanți și SC Gropper SRL prin curator Raluca Mihaela Roșu, care are calitatea de pârât.


Potrivit www.confidas.ro, Peride deținea 25% din acțiunile societății, în timp ce, Gropoșilă este acționar majoritar cu 75%.


Compania cu sediul social în Cernavodă, nu a avut activitate din 2019, când administratorul, Iulian Gropoșilă a solicitat în instanță dizolvarea societății.


Punctul de lucru al societății, care are ca obiect de activitate - lucrări de construcţii a altor proiecte inginereşti este pe bulevardul Mamaia nr.186, în același sediul în care își desfășura activitatea și Patronatul Întreprinderilor Mici și Mijlocii conduse de Gropoșilă.


La termenul din 7 octombrie, magistrații au decis să admită în parte cererea de chemare în judecată conexă formulată de reclamantul Nicolae Peride în contradictoriu cu pârâta Gropper SRL.


Instanța a autorizat retragerea reclamantului Peride din societate.
Astfel, părţile sociale aparţinând reclamantului retras, în număr de 10, cu o valoare nominală de 1.291,625 lei/parte socială, vor rămâne la dispoziţia societăţii, urmând a fi preluate de asociatul Iulian Gropoșilă sau anulate, societatea continuându-şi activitatea cu asociat unic.


Totodată, magistrații au respins capătul de cerere având ca obiect stabilirea drepturilor ce se cuvin asociatului retras şi obligarea societăţii pârâte la plata acestor drepturi, actualizate cu dobânda legală, ca neîntemeiat.


Tribunalul Constanța obligă pârâta Gropper SRL la plata către Nicolae Peride a sumei de 2.000 lei reprezentând cheltuieli de judecată ( onorariu avocat) și a respins acțiunea conexă formulată de reclamantul Iulian Gropoșilă în contradictoriu cu pârâţii Gropper SRL și Nicolae Peride având ca obiect dizolvarea societăţii pârâte Gropper SRL , ca nefondată.


Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată în termen de 30 zile de la comunicare, calea de atac urmând a fi depusă la Tribunalul Constanţa, sub sancţiunea nulităţii.PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

 

Familia Gropoșilă și-a modificat sediul la firmele din Constanța
 

ZIUA LIVE. Investițiile necesare pentru un sistem de termoficare modern și rentabil în municipiul Constanța se ridică la 250 de milioane de euro


Ce decizii în business a luat consilierul personal al primarului Chițac?
 

Consilier judeţean, plătit să reprezinte CJC Peride "opt case" se bucură la banii unui festival sărac

 

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii