Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:00 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un fermier din Tulcea, trimis în judecată de DNA Constanța, condamnat. La cât se ridică daunele

ro

01 Apr, 2021 00:00 1805 Marime text
  • Procurorii DNA au reținut în actul de sesizare a instanței că inculpatul, în campania agricolă 2013, a formulat către APIA cerere unică de plată pe suprafață, anexând o Declarație a membrilor Asociației Crescătorilor de Animale „ Parcheș” ce era falsă în ceea ce privește semnăturile a doi membri.
Ion Gavrilă, un fermier din Tulcea, trimis în judecată de procurorii DNA Constanța, a fost condamnat!
 
Tribunalul Tulcea a decis condamnarea bărbatului la doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere. Totodată, instanța a admis acțiunea civilă formulată de partea civilă Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale - Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură și au decis obligarea inculpatului la plata sumei de 467.428,56 lei către partea civilă, cu titlu de daune materiale, la care se adaugă dobânzile și penalitățile calculate conform Codului de Procedură Fiscală, de la data efectuării fiecărei plăți și până la achitarea efectivă a debitului.
 
Decizia Tribunalului Tulcea a fost contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Fermierul a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare, cu rea credință, de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei (...), două acte materiale corespunzător campaniilor din anii 2013 și 2014.
 
Procurorii DNA au reținut în actul de sesizare a instanței că inculpatul, în campania agricolă 2013, a formulat către APIA cerere unică de plată pe suprafață, anexând o Declarație a membrilor Asociației Crescătorilor de Animale „ Parcheș” ce era falsă în ceea ce privește semnăturile a doi membri.
 
Urmare depunerii în anul 2013 a înscrisului mai sus precizat la APIA a fost obținută suma de 164.665,23 lei.
 
Se mai reține în actul de sesizare a instanței că și în anul 2014 inculpatul a procedat de maniera de mai sus, anexând cererii unice de plată adresată APIA un înscris ce era fals în privința semnăturii unuia dintre membrii aceleași Asociații.
 
Ca urmare, APIA a plătit pentru anul 2014 suma de 302.763,33 lei.
 
Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale - Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 467.428,56 lei reprezentând sprijinul financiar acordat Asociației Crescătorilor de Animale „ Parcheș” aferente anilor 2013 și 2014.
 
Citește și
 
Expertiză contabilă în dosarul foștilor primari Ion Soare şi Gheorghe Popescu, trimiși în judecată de DNA Constanța

Tribunalul Constanța a respins eliberarea condiționată a omului de afaceri Stelian Ilioaea, din Tulcea, condamnat la opt ani

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii