Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:34 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un fals polițist din Constanța merge la închisoare!

ro

02 May, 2020 00:00 2121 Marime text

Curtea de Apel Constanța a decis condamnarea a unui cetățean la şase luni de închisoare pentru că, luna august a anului 2008, a spart un geam fix, tip termopan, de la fereastra holului din faţa Dispeceratului din incinta sediului Secţiei 1 Poliţie Constanţa. Tot în acest dosar, cel în cauză a mai fost condamnat la alte şase luni de închisoare pentru că, în timp ce se afla într-o sală de jocuri de noroc, a distrus un aparat slot-machine, cauzând un prejudiciu de peste 2000 de lei.
 
De precizat că inculpatul nu se află pentru prima dată în atenţia oamenilor legii. El a mai fost condamnat la aproape cinci ani de închisoare pentru tâlhărie calificată, tentativă la tâlhărie calificată şi uzurpare de calităţi oficiale. În acest dosar, bărbatul este acuzat că s-a folosit fără drept de o calitate oficială care implică exerciţiul autorităţii de stat, respectiv cea de poliţist, a legitimat şi percheziţionat un cetăţean turc, pe care l-a deposedat prin violenţă de suma de 200 euro, iar în aceeaşi împrejurare a legitimat şi a încercat să deposedeze prin violenţă de un portofel şi o sumă de bani un alt cetăţean turc.
 
În final, Curtea de Apel Constanța a constatat că infracţiunile deduse judecăţii (distrugere, tâlhărie calificată, tentativă la tâlhărie calificată şi uzurpare de calităţi oficiale) sunt concurente. Pe cale de consecință, instanța a decis ca inculpatul să execute în final pedeapsa de aproape şase ani de închisoare.
 
Decizia Curții de Apel Constanţa este definitivă.
 
Citeşte şi
 
Polițist local amenințat cu o toporișcă în Piața Tomis III. Condamnare definitivă

Gest şocant în vinerea mare
Un agent de poliție, de 22 de ani, din Medgidia, s-ar fi împuşcat

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii