Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:11 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenţie! Tinere din Constanţa, percheziţionate de un fals poliţist de la Antidrog

ro

09 Jul, 2018 00:00 3429 Marime text
Un fals poliţist de la Antidrog, anterior condamnat pentru furt calificat şi tâlhărie, solicită revizuirea dosarului în care a fost osândit la trei ani de închisoare cu executare. Primul termen al cauzei a fost stabilit pentru începutul lunii septembrie.
 
Individul este un client mai vechi al oamenilor legii din Constanţa. În prezenta cauză, procurorii spun că inculpatul le arăta tinerelor o legitimaţie falsă şi le cerea să-şi golească poşetele, pentru a efectua un control în vederea identificării deţinerii de droguri.
 
În actul de sesizare a instanţei, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa arată că, în timp ce se afla în incinta unei cafenele, din municipiul Constanţa, a folosit fără drept calitatea de poliţist de la Antidrog şi a efectuat un control al bagajelor pe care le aveau asupra lor două tinere.
 
Concret, cetăţeanul le-a prezentat fetelor o legitimaţie falsă, afirmând că este ofiţer de la Antidrog şi le-a cerut să scoată tot ce au în geantă, pentru a efectua un control în vederea identificării deţinerii de droguri. În timpul controlului, unul dintre angajaţii cafenelei i-a cerut „poliţistului“ să părăsească localul, însă acesta a refuzat, motivând că este „poliţist de la Serviciul Antidrog“, moment în care un ospătar a apăsat butonul de panică. La faţa locului s-au deplasat lucrătorii firmei de pază, care l-au imobilizat pe individ, acesta fiind dus la Poliţie.
 
În cursul cercetărilor specifice, au fost solicitate relaţii de la Inspectoratul General al Poliţiei Române, iar potrivit unei adrese, a reieşit că inculpatul nu figurează ca fiind angajat al Poliţiei Române.
 
Fiind audiat, cetăţeanul a recunoscut săvârşirea faptelor, precizând că nu a fost pentru prima dată când s-a dat drept poliţist de la Antidrog. Cu doar câteva ore înainte de a merge în cafeneaua mai sus precizată, bărbatul, după cum chiar el al susţinut, a abordat, într-un autobuz, alte fete, cărora le-a spus că este poliţist şi le-a solicitat să-şi deschidă poşetele, să golească tot ce au în acestea, în scopul identificării de droguri.
 
Judecătorii au decis condamnarea inculpatului la trei ani de închisoare cu executare.  
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • fara nume 20 Jul, 2018 11:41 DA-TI NUMELE INFRACTORULUI!!