Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:01 21 10 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un edil din Tulcea, acuzat de luare de mită, nu mai are voie să exercite funcţia de primar

ro

21 Sep, 2020 00:00 527 Marime text
  • Fostul edil nu are voie să depăşească teritoriul judeţului Tulcea decât cu încuviinţarea prealabilă a Tribunalului Tulcea.

Mâine, la Curtea de Apel Constanța va avea loc un nou termen în faza camerei preliminare în dosarul în care Ilie Munteanu, primarul comunei tulcene Crişan, a fost trimis în judecată pentru luare de mită.


Aproape de finele lunii augst, Tribunalul Tulcea, instanță investită cu soluționarea dosarului, a dispus înlocuirea măsurii arestului la domiciliu a inculpatului cu cea a controlului judiciar.


Tribunalul i-a impus inculpatului respectarea următoarelor obligaţii pe durata măsurii controlului judiciar: a) să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; b) să informeze deîndată instanţa de judecată cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la Biroul Supravegheri Judiciare din cadrul IPJ Tulcea, organ desemnat cu supravegherea, conform programului întocmit de organul de politie sau ori de câte ori este chemat.


„Impune inculpatului Munteanu Ilie ca pe timpul controlului judiciar să respecte următoarele obligaţii: a) să nu depăşească teritoriul judeţului Tulcea decât cu încuviinţarea prealabilă a Tribunalului Tulcea; b) să nu comunice cu martorii (...) pe nicio cale, direct sau indirect; c) să nu exercite funcţia de primar al com. Crișan, jud. Tulcea; d) să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme. Atrage atenţia inculpatului Munteanu Ilie că în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau cu măsura arestării preventive“, potrivit minutei judecătorești.


Pe data de 3 aprilie, ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Tulcea, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea au anunțat prinderea în flagrant a unei persoane, primar al unei comune din județul Tulcea, în timp primea, cu titlu de mită, suma de 10.000 lei, de la un bărbat, denunțător în cauză.

În fapt, denunțătorul, administrator al unei societăți comerciale, a primit spre executare un contract de lucrări de la o primărie din județul Tulcea, în schimbul căruia ar trebuit să îi remită primarului comunei suma de 20.000 lei, împărțită în două tranșe egale. Prima tranșă, în valoare de 10.000 lei a fost remisă în luna decembrie 2019 iar, ulterior, în luna martie 2020, acesta a formulat denunț la D.G.A. - Serviciul Județean Tulcea, denunț înaintat de îndată Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea, fiind întocmit dosar de cercetare penală.Citește și

Judecătorii din Tulcea au stabilit primul termen în dosarul lui Sorin Strutinsky și Dănuţ Căpăţînă, fostul șef al Spitalului Județean Constanța

DNA anunță finalizarea unui nou dosar pe fonduri europene! Fost primar trimis în judecată
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii