Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:14 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un constănțean, arestat la domiciliu, la finele operațiunii „Omaha“! Alte 44 de persoane au ajuns în arest preventiv

ro

20 Nov, 2020 00:00 2139 Marime text
  • Potrivit datelor oficiale, numele de cod al operațiunii a fost „Omaha”.
  • Zilele trecute, Tribunalul Constanța a decis arestarea preventivă a 44 de persoane.
 
Procurorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Constanța au solicitat ieri arestarea preventivă a trei persoane cercetat în dosarul celor 69 de percheziții efectuate la data de 11 noiembrie 2020.
 
Tribunalul Constanța a respins propunerea procuroilor și a dispus luarea măsurii arestului la domiciliu faţă de unul dintre cei trei inculpați, pe o durată de 30 zile începând cu data de 19.11.2020 şi până la data de 18.12.2020 inclusiv.
 
Instanța a atras atenţia inculpatului că în caz de încălcare cu rea credinţă a măsurii sau a obligaţiilor ce îi revin potrivit celor de mai sus, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive.
 
Mai departe, față de ceilalți doi inculpați, Tribunalul Constanța a disjuns propunerea formulată de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Constanţa de luare a măsurii arestării preventive. Instanța a fixat termen pentru soluţionarea acestei cereri la data de 25 noiembrie 2020 orele 11.00, pentru când se vor cita inculpaţii şi se vor emite mandate de aducere pe numele acestora.
 

Cannabis, melatonină, ecstasy 
 

Tot în prezenta cauză, zilele trecute, Tribunalul Constanța a decis arestarea preventivă a 44 de persoane.
 
Amintim că în urma perchezițiilor au fost ridicate, în vederea indisponibilizării, 800 de grame de cannabis, 1 kilogram de substanță pulverulentă (substanță cu efect psihoactiv), 14 bucăți de melatonină, 51 de comprimate de ecstasy, 15 grindere, 10 cântare, 955 de pliculețe autosigilante goale și 4.000 de țigarete susceptibile a proveni din activități de contrabandă.
 
Gruparea ar fi acționat în municipiul Constanța, dar și în zona sudică a litoralului, respectiv localitățile Eforie, Techirghiol, Tuzla și municipiul Mangalia.
 
De asemenea, polițiștii au ridicat 93 de telefoane mobile, 5 cartele SIM, 7 laptopuri, 3 tablete, 3 harduri externe, 5 stick-uri de memorie, 12 carduri de tip micro-SD, materiale pirotehnice, precum și o bijuterie din aur, 1 pistol airsoft, 46.520 de lei, 6.420 de euro și 100 de lire sterline.
 
Acțiunea a beneficiat de suportul Direcției Operațiuni Speciale din Poliție Română.
 
La activități, au participat polițiștii Inspectoratului de Polițe Județean Constanța, brigăzilor de combatere a criminalității organizate București și Galați și din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Porturi Maritime.
 
La acțiune au participat și jandarmii Grupării Mobile de Jandarmi „Tomis” Constanța.
 
Potrivit datelor oficiale, numele de cod al operațiunii a fost „Omaha”.
 
Citește și
 
Cei 44 de constănțeni, arestați la cererea DIICOT, cer să fie cercetați în libertate

Mascații fac azi zeci de percheziții
Peste 100 de persoane sunt așteptate azi la DIICOT Constanța


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii