Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:45 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un constănțean a luat șase ani pentru viol în formă continuată! Victima, fiica vitregă

ro

07 Nov, 2020 00:00 2430 Marime text
  • Conform procurorilor, la începutul lunii aprilie 2020, polițiștii din Constanța au fost sesizați de către o femeie cu privire la faptul că și-a surprins soțul în timp ce întreținea un raport sexual oral cu fiica ei minoră.   
  • Recent, inculpatul a cerut înlocuirea măsurii arestului preventiv, însă solicitarea i-a fost respinsă ca nefondată.
 
Un bărbat din Constanța a fost condamnat în primă instanță la șase ani de închisoare cu executare, pentru săvârşirea infracţiunii de viol în formă continuată, victima fiind fiica sa vitregă. În continuare, Judecătoria Constanța, instanță investită cu soluționarea cauzei, a admis în parte acțiunea civilă și a decis obligarea inculpatului să-i achite victimei 15.000 de euro (echivalentul în lei la data plății) cu titlu de daune morale.
 

Oficial de la instanță

 
„Condamnă inculpatul la pedeapsa de 6 ani închisoare, pentru comiterea infracâiunii de viol. Pedeapsa se execută în regim privativ de libertate. Aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute la art.66 alin.1 lit.a, b și e Cod penal. Menține măsura arestării preventive a inculpatului, verificarea legalității și temeiniciei urmând a se efectua până la data de 06.12.2020. Deduce din durata pedepsei închisorii pronunțate perioada reținerii de 24 de ore, de la data de 09.04.2020, ora 23:35 până la data de 10.04.2020, ora 23:35 și perioada arestării preventive de la 10.04.2020 la zi. Admite în parte acțiunea civilă formulată de partea civilă, prin reprezentant legal, în contradictoriu cu inculpatul.. Obligă inculpatul către partea civilă la plata sumei de 15.000 de euro (echivalentul în lei la data plății) cu titlu de daune morale. Cu drept de apel în termen de zece zile de la comunicarea copiei de pe minută“.
 

Dosarul, la Curtea de Apel  

 
Decizia Judecătoriei Constanța a fost contestată la Curtea de Apel Constanța, instanță ce va lua o decizie definitivă.
 
Recent, judecătorii au verificat legalitatea și temeinicia măsurii arestării preventive a inculpatului, măsură pe care au menținut-o, urmând a fi verificată până la începutul lunii decembrie 2020. De precizat că inculpatul a cerut înlocuirea măsurii arestului preventiv, însă cererea i-a fost respinsă ca nefondată.
 
Conform procurorilor, la începutul lunii aprilie 2020, polițiștii din Constanța au fost sesizați de către o femeie cu privire la faptul că și-a surprins soțul în timp ce întreținea un raport sexual oral cu fiica ei minoră.    
 
Citește și
 
Lupul, paznic la oi
Trei cazuri care au șocat educația din Dobrogea

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii