Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:18 26 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tulcea. Cerere de arestare respinsă într-unul dintre cele mai mari dosare de trafic de droguri din România

ro

09 Sep, 2021 00:00 1478 Marime text

 
  • Cererea de arestare preventivă a fost formulată de procurorii DIICOT într-unul dintre cele mai mari dosare de trafic de droguri din România, denumit generic „Cocaina de la Marea Neagră“. Prezenta cauză este judecată la Tribunalul Tulcea!
 
  • Decizia Tribunalului Tulcea nu este definitivă, ea putând fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Magistrații de la Tribunalul Tulcea au respins miercuri, 08 septembrie 2021, cererea procurorilor DIICOT de arestare preventivă a lui Nasrallah Eddine Nor Joseph, cetățean libanez cu reședința în Brazilia, zis și „Sheik-ul”, aflat în prezent Penitenciarul Dr. Paulo Luciano Campos – Brazilia.
 
Decizia Tribunalului Tulcea nu este definitivă, ea putând fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Oficial!
 

În temeiul art. 238 Cod Procedură Penală raportat la art. 227 Cod Procedură Penală Respinge propunerea de arestare preventivă a inculpatului Nasrallah Eddine Nor Joseph. În temeiul art. 275 alin. 3 Cod procedură penală Cheltuielile judiciare avansate de către Stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 08.09.2021, ora 12:00.

 
Cererea de arestare preventivă a fost formulată de procurorii DIICOT într-unul dintre cele mai mari dosare de trafic de droguri din România, denumit generic „Cocaina de la Marea Neagră“.

Prezenta cauză este judecată la Tribunalul Tulcea!
 
Nasrallah Eddine Nor Joseph a fost trimis în judecată de DIICOT alături de mai multe persoane, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, aderare și sprijinire a unui grup infracțional organizat în scopul săvârșirii de infracțiuni grave, trafic internațional de droguri de mare risc, trafic ilicit de droguri de mare risc, dare de mită, luare de mită și fals în declarații în formă continuată.
 
Prin actul de sesizare s-a reținut faptul că în cadrul operațiunii a fost investigată o grupare infracțională organizată implicată în transportul de droguri de mare risc pe cale maritimă, până în apele teritoriale românești, respectiv Marea Neagră – Delta Dunării cu destinație finală țări din Balcanii de Vest, dar și țări din Europa de Vest, Olanda, Belgia și Spania.
Gruparea infracțională organizată investigată integrează un cetățean de origine libaneză cu rezidența în Brazilia, cetățeni brazilieni, dar și de alte naționalități (cum ar fi membrii echipajelor celor două nave folosite la transportul drogurilor din Brazilia), precum și cetățeni români, spanioli, sârbi și ucrainieni.

 
Astfel, în perioada ianuarie 2019-martie 2019, inculpaţii s-au constituit într-un grup infracțional organizat cu scopul de a transporta o cantitate semnificativă de cocaină din America de Sud – Brazilia, Portul Belem, furnizată de inculpatul N.E.N.J. zis „Sheik-ul” (cetățean libanez cu reședința în Brazilia), iar ulterior de a extrage această cantitate de cocaină din apele teritoriale românești ale Mării Negre și de a o preda persoanelor din cadrul grupării infracționale responsabile cu transportul acesteia spre țări din Europa de Vest şi Balcanii de Vest, în vederea plasării pe pieţele din Europa.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Tulcea
Militar în timpul zilei, traficant de droguri noaptea (motivare)

 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii