Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:19 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tribunalul Constanța a emis trei mandate de arestare preventivă!

ro

23 Mar, 2022 13:26 1876 Marime text


 
Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța - Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - S.T. Constanța, au pus în aplicare 7 mandate de percheziție domiciliară, la persoane bănuite de trafic de droguri de mare risc și substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive. Trei bărbați au fost reținuți.
 
La data de 21 martie a.c., polițiștii de combatere a criminalității organizate din Constanța au pus în aplicare 7 mandate de percheziție domiciliară, într-un dosar de trafic de droguri de mare risc și substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, fiind descoperite dispozitive folosite pentru porționarea, ambalarea și cântărirea drogurilor, 5 telefoane mobile, precum și bunuri cu valoare probatorie.
 
6 persoane, cu vârste cuprinse între 28 și 46 de ani, sunt cercetate pentru comiterea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc și substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, 3 dintre acestea fiind conduse la audieri.
 
În baza probatoriului administrat în cauză, procurorii din cadrul D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Constanța au dispus reţinerea acestora, pentru 24 de ore,  fiind încarcerate în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.
 
În cauză au fost formulate propuneri de arestare preventivă, pentru 30 de zile, atât față de cele 3 persoane reținute, cât și pentru celelalte 3, care, la acest moment, se sustrag cercetărilor.
 
Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.
           
La activități au participat jandarmi ai Grupării de Jandarmi Mobile Tomis Constanța.
 
Oficial, de la Tribunal
 

Solutia pe scurt: În baza art. 226 C.p.p., admite propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Serviciul Teritorial Constanţa, cu privire la inculpaţii ALI DINARLÎ, ALI IAȘAR şi MIHAI ROBERT DUMITRU. În baza art. 223 alin. 2 C.p.p., dispune arestarea preventivă, pe o perioadă de 30 zile, cu începere de la data de 22.03.2022 şi până la data de 20.04.2022, inclusiv, a inculpaţilor: ALI DINARLÎ, pentru săvârșirea infracțiunii de: efectuare, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile Legii nr. 194/2011, ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, prev. de art. 16 alin. 1 din Legea nr. 194/2011 cu aplic. art. 35 alin. 1 C.p. și aplic. art. 41 alin. 1 C.p. ALI IAȘAR, pentru săvârșirea infracțiunii de: efectuare, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile Legii nr. 194/2011, ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, prev. de art. 16 alin. 1 din Legea nr. 194/2011. MIHAI ROBERT DUMITRU, pentru săvârșirea infracțiunii de: efectuare, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile Legii nr. 194/2011, ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, prev. de art. 16 alin. 1 din Legea nr. 194/2011 cu aplic. art. 35 alin. 1 C.p. ?i aplic. art. 41 alin. 1 C.p. În temeiul art. 230 din Codul de procedură penală, dispune emiterea de îndată a mandatelor de arestare preventivă pentru inculpaţii ALI DINARLÎ, ALI IAȘAR şi MIHAI ROBERT DUMITRU. În baza art.275 alin. (3) C. proc. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 22.03.2022, ora 14.18.

 

 Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea, arestarea preventivă sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nicio situaţie să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii