Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:07 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tribunalul Bucureşti, așteptat să se pronunțe în cazul lui Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru al Guvernului României!

ro

18 Dec, 2023 09:26 1260 Marime text



Judecătorii de la Tribunalul Bucureşti sunt așteptați să se pronunțe luni, 18 decembrie 2023, în dosarul 35587/3/2022, în care Secretariatul de Stat pentru Recunoașterea Meritelor Luptătorilor Împotriva Regimului Comunist cere anularea certificatului de revoluționar cu rol determinat în cazul lui Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru al Guvernului României!
 
Gelu Voican Voiculescu este inculpat în dosarul penal intitulat generic „Revoluția română din decembrie 1989“, alături de Iliescu Ion, fost preşedinte al României, și gl. (rtr.) Rus Iosif, fost comandant al Aviaţiei Militare.
 
Miercuri, 25 octombrie 2023, Curtea de Apel București a constatat legalitatea sesizării instanței cu rechizitoriul privindu-i pe inculpaţii - Iliescu Ion, fost preşedinte al României, pentru săvârşirea infracţiunilor contra umanităţii, prev. de art. 439 lit. a, g, i, k din Cod penal; - Voiculescu Voican Gelu, fost viceprim-ministru al Guvernului României, pentru săvârşirea infracţiunilor contra umanităţii, prev. de art. 439 lit. a, g, i, k din Cod penal; - gl. (rtr.) Rus Iosif, fost comandant al Aviaţiei Militare, pentru săvârşirea infracţiunilor contra umanităţii, prev. de art. 439 lit. a, g, i, k din Cod penal.
 
Curtea de Apel a constatat legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală și a dispus începerea judecăţii în cauza privind pe inculpaţii Iliescu Ion, Voiculescu Voican Gelu şi gl. (rtr.) Rus Iosif.
 

Decizia a fost contestată la instanța superioară.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Dosarul Revoluției merge la Înalta Curte! Fostul președinte Ion Iliescu, printre nemulțumiți de începerea judecății (DOCUMENT)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii