Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:35 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trecerea frauduloasă a frontierei de stat şi furt calificat 12 constănţeni, condamnaţi pentru furt de porumb din Bulgaria

ro

01 Feb, 2020 00:00 2013 Marime text

12 bărbaţi din satul Lespezi, comuna Dobromir, judeţul Constanţa, au fost condamnaţi de Tribunalul Constanţa la câte un an şi două luni de închisoare cu suspendare pentru trecerea frauduloasă a frontierei de stat şi furt calificat.
 
Decizia de condamnare a fost contestată la Curtea de Apel Constanţa, până în prezent nefiind stabilit un prim termen de judecată.
 
Cei 12 inculpaţi au fost trimişi în judecată prin rechizitoriul nr. 4079/P/2014. În actul de sesizare a instanţei, magistraţii arată că, aproape de finele anului 2014, poliţiştii de frontieră au reperat mai multe atelaje hipo (şapte la număr) cu persoane care se deplasau pe teritoriul Bulgariei către linia de frontieră, spre România, atelajele fiind observate trecând ilegal frontiera de stat din Bulgaria în România.
 
După oprirea atelajelor hipo, poliţiştii au constatat că în cele şapte căruţe se aflau aproape 1.400 de kilograme de porumb ştiuleţi, cantitate care a fost predată organelor de frontieră din Bulgaria.
 
Trimişi în judecată, cei 12 inculpaţi au solicitat, în baza art. 374 alin. 4 C.proc.pen., ca procesul să aibă loc numai pe baza probelor administrate în cursul urmăririi penale şi a înscrisurilor prezentate de părţi, recunoscând în totalitate faptele reţinute. În această situaţie, cei 12 au beneficiat de reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege.
 
Citeşte şi
 
Trei bărbaţi au furat mai mulţi porumbei în valoare de 700.000 de euro. Cât valorează o pasăre

Tânăr, escortat şi introdus în Penitenciarul Poarta Albă. Ce infracţiuni a comis şi ce pedeapsă va primi

Patru tineri au fost introduşi în Penitenciarul Poarta Albă. Ce infracţiuni au comis

Judeţul Constanţa Bărbaţi, reţinuţi pentru furt. Ar fi sustras 29 de caprine dintr-o fermă
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii