Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:53 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tragedie! Un fost primar a fost condamnat pentru că nu a tăiat o creangă. Direcţia de Drumuri Constanţa, bună de plată

ro

28 Sep, 2017 10:34 3780 Marime text
Marcel Zăgărin, fostul primar al comunei Borcea, a fost condamnat de Judecătoria Călăraşi la doi ani de închisoare, cu suspendare condiţionată, pentru neglijenţă în serviciu. Tot la doi ani de închisoare cu suspendare a fost condamnat şi Gheorghe Irimiaş, fostul şef al Secției Drumuri Naționale Călărași.
 
Cei doi au fost trimişi în judecată într-un dosar penal ce a avut ca obiect „uciderea din culpă“.
 
În concret, cei doi au fost acuzaţi că nu ar fi tăiat o creangă dintr-un copac vechi. Şi asta deşi locuitorii din zonă au atras atenţia autorităţilor în repetate rânduri cu privire la pericol. În ianuarie 2012, creanga a căzut pe o maşină iar şoferul acesteia a decedat.
 
Revenind la decizia Judecătoriei Călăraşi, instanţa a admis în parte cererea de despăgubiri civile formulată de parţile civile şi a dispus obligarea inculpaţiilor în solidar cu partea responsabilă civilmente C.N.A.I.R. – Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Constanţa la plata sumei de 12.825, 69 lei cu titlu de daune materiale şi la plata sumei de 135.000 euro, în echivalent în lei la data plăţii cu titlu de daune morale.
 
Hotărârea Judecătoriei Călăraşi nu este definitivă, aceasta putând fi atacată cu apel.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii