Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:02 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tragedie pe plaja Belona din Eforie Nord! Un copil a murit pe loc. Azi, un nou termen în instanță

ro

13 Apr, 2020 00:00 2143 Marime text

Azi, la Judecătoria Constanța este programat un nou termen de judecată în cazul minorului de 16 ani (turist) care a murit electrocutat într-un parc de distracţii de pe plaja Belona din staţiunea turistică Eforie Nord. Tragedia a avut loc în august 2013. Termenul de azi este al 7-lea.


Oricare va fi decizia Judecătoriei Constanța, aceasta va putea fi contestată la Curtea de Apel Constanța.


În acest dosar, procurorii au dispus trimiterea în judecată a doi bărbaţi şi a unei societăţi comerciale, pentru ucidere din culpă.


Conform portalului instanțelor de judecată, pe data de 20 iulie 2018, pe rolul Secţiei penale a Judecătoriei Constanţa a fost înregistrat dosarul cu numărul 19450/212/2018, având ca părţi: Valentin Dragomir, Mihai Rusu şi SC Pegasus Fun SRL Constanţa, inculpaţi, şi părţi civile: Adriana Fekete şi Adrian Ionescu.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa arată în actul de sesizare a instanţei că „la data de 5 august 2013, victima I.G.C., în vârstă de 16 ani, a murit electrocutată în urma atingerii cu piciorul desculţ a peronului metalic de aşteptare al pistei cu electroscutere tamponabile (maşinuţe tamponate) de pe plaja Belona din staţiunea turistică Eforie Nord, echipament de agrement utilizat de inculpata SC Pegasus Fun SRL Constanţa (închiriat de la (...) SRL Constanţa“.

Societatea comercială este acuzată de procurori că „nu a luat toate măsurile de prevedere pentru montarea şi funcţionarea în siguranţă a echipamentului de agrement exploatat, inclusiv împotriva tensiunilor de atingere periculoase“.

La rândul lor, inculpaţii Valentin Dragomir, Mihai Rusu, primul în calitate de responsabil cu supravegherea şi verificarea tehnică a instalaţiilor (RSVTI) la persoana juridică inculpată, iar secundul în calitate de inspector al Companiei Naţionale pentru Controlul Cazanelor, Instalaţiilor de Ridicat şi Recipientelor sub Presiune SA - sucursala Constanţa (CNCIR), şi-ar fi îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu cu ocazia verificării şi inspecţiei tehnice după montarea şi punerea în funcţiune a echipamentului de agrement pe noul amplasament.


Citeşte şi

Judecătoria Medgidia, decizie importantă în cazul lui Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța (video)

Accident mortal în Tomis Nord. Cum a avut loc tragedia. Prima condamnare

Un tânăr israelian, student la Facultatea de Medicină, condamnat la Constanța pentru ucidere din culpă
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii