Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:53 23 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trafic de droguri de risc și mare risc Cine a fost arestat în urma celor 42 de percheziții din Constanța!

ro

30 Apr, 2022 00:00 3625 Marime text
  • Inculpații au vândut droguri de risc și mare risc, precum și substanțe cu proprietăți psihoactive mai multor consumatori de pe raza județului Constanța, în comunitățile în care locuiesc.
  • La percheziții, oamenii legii au găsit aproape 600 de comprimate de ecstasy, cannabis, 32 telefoane mobile, sumele de 20.350 de lei, 2.400 de euro și 2.000 de lire sterline.
 
 
Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a 14 inculpați cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și mare risc și efectuarea de operațiuni ilicite cu substanțe noi cu proprietăți psihoactive.
 
În cauză s-a reținut faptul că, inculpații au vândut droguri de risc și mare risc, precum și substanțe cu proprietăți psihoactive mai multor consumatori de pe raza județului Constanța, în comunitățile în care locuiesc.
 
Măsura a fost dispusă după ce, la data de 27.04.2022 au fost efectuate un număr de 42 percheziții domiciliare pe raza județului Constanța, în urma cărora au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, cantitățile de 573 de comprimate de ecstasy, aproximativ 95 de grame de canabis, 60 de grame de rezină de canabis și 35 de grame de 3-CMC, mai multe instrumente folosite pentru cântărirea, porționarea și ambalarea drogurilor, 32 telefoane mobile, sumele de 20.350 de lei, 2.400 de euro și 2.000 de lire sterline, precum și bunuri cu valoare probatorie.
 
Ulterior, inculpații au fost prezentați Tribunalului Constanța cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.
 
De asemenea, cu privire la un al cincisprezecelea inculpat se va propune arestarea preventivă în lipsă.
 
Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Porturi Maritime Constanța, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Tulcea, precum și al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Tomis Constanța.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.
 
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
Mandatele de arestare au fost trimise spre soluționare Tribunalului Constanța
 
Dosar 2950/118/2022 - NRG - inculpat –cerere de arestare în lipsă - termen 02 mai 2022
 
Dosar 2949/118/2022 - Admite, în parte, propunerea formulată de către Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Constanţa. În baza art.223 alin.2 Cod procedură penală la art.202 Cod procedură penală dispune arestarea preventivă pe durată de 30 de zile, începând de la data de 29.04.2022 şi până la data de 28.05.2022, inclusiv, a inculpaților: D.I., D.I., F.I.D., M.G.I., C.C.N., G.C., I.C., R.P.I., V.G.T.
 
Dispune emiterea, de îndată, a mandatelor de arestare preventivă pe numele inculpaţilor.
 
Respinge ca nefondate cererile de luare a măsurii preventive a arestului la domiciliu sau a măsurii preventive a controlului judiciar formulate de inculpaţii.
 
Respinge, ca nefondată, propunerea formulată de către Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Constanţa de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpaţii: BCA, NCM.
 
Dosar - 2946/118/2022 - Admite propunerea Parchetului de pe lângă ÎCCJ – DIICOT Serviciul Teritorial Constanţa. Dispune arestarea preventivă, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 29.04.2022 şi până la data de 28.05.2022, inclusiv, a inculpaților: T.A., pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc,  O.M., pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc, V.I., pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc.
 
Dispune emiterea mandatelor de arestare preventivă pentru inculpati şi punerea acestuia în imediată executare.
 
Respinge ca nefondate cererile formulate de apărătorii inculpatilor de luare faţă de acesta unor măsuri mai puţin restrictive
 
Deciziile nu sunt definitive, ele fiind contestate la Curtea de Apel Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Flagrant la Murfatlar!
Interceptări din dosarul polițistului care a refuzat mită 400 de lei

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii