Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:30 20 11 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tomis Marina Management, antreprenorul general al Portului Turistic Tomis, la judecată cu Delfin Denizcilik SRL. Ce au decis magistraţii

ro

19 Apr, 2019 00:00 837 Marime text
Pe rolul Tribunalului Constanţa, Secţia a II-a Civilă, a fost depus, pe data de 11 aprilie, dosarul 2136/118/2019, materia - drept maritim şi fluvial, obiectul - reţinere navă, stadiul procesual - fond. Societatea Tomis Marina Management SRL are calitatea de reclamant, iar Delfin Denizcilik SRL              - de pârât. În şedinţa din data de 11.04.2019, magistraţii au anulat cererea. „Respinge cererea formulată de reclamanta Tomis Marina Management SRL formulată în contradictoriu cu pârâta Delfin Denizcilik SRL, ca nefondată. Cu drept de apel în termen de 5 zile de la comunicare, calea de atac urmând a fi depusă la Tribunalul Constanţa“, se precizează în decizia Tribunalului Constanţa.
 
De asemenea, pe data de 12.04.2019, pe rolul Tribunalului Constanţa a fost înregistrat dosarul nr. 2154/118/2019, Secţia a II-a Civilă, materia - drept maritim şi fluvial, obiectul - reţinere navă, stadiul procesual - fond. Societatea Tomis Marina Management SRL are calitatea de creditor, iar Societatea Delfin Denizcilik SRL - de debitor. În şedinţa din data de 12.04.2019, magistraţii au respins cererea. „Respinge ca neîntemeiată cererea formulată de reclamanta Tomis Marina Management SRL formulată în contradictoriu cu pârâta Delfin Denizcilik SRL. Cu drept de apel în termen de 5 zile de la comunicare, calea de atac urmând a fi depusă la Tribunalul Constanţa“.
 

Tomis Marina Management SRL, în datele Registrului Comerţului

 
Înfiinţată în anul 2010, societatea are sediul social în Constanţa. Firma provine din schimbarea sediului din alt judeţ. Capitalul social subscris, de 7.302.000 de lei, integral vărsat, este compus din 73.020 de părţi sociale. Valoarea unei părţi sociale este de 100 de lei. Tomis Marina Management SRL este deţinută de Euromarina SRL şi Sisteme Internaţionale de Afaceri SA, fiecare cu 50% din capitalul social. Surmen Seref este administratorul firmei, care se ocupă de activităţi de servicii anexe transportului pe apă.
 
În anul fiscal 2016, firma cu 10 salariaţi a declarat o cifră de afaceri de 2.635.474 de lei şi un profit de 160.873 de lei. Situaţia financiară pe anul 2017 este următoarea: 10 salariaţi, cifră de afaceri de 2.903.748 de lei şi un profit de 438.273 de lei. Tomis Marina Management a fost antreprenorul general al proiectului Marina Tomis, de fapt, Portul Turistic Tomis. Afacerea îşi are începutul în 2005, când primarul municipiului Constanţa era Radu Mazăre. La acel moment, sub conducerea lui Gheorghe Moldoveanu, Administraţia Porturilor Maritime a concesionat Portul Turistic Tomis, pentru 25 de ani, firmei Sisteme Internaţionale de Afaceri SA.
 
Sisteme Internaţionale de Afaceri SA este unul dintre businessurile lui Valentin Gheorghe Ionescu, un apropiat al tandemului Mazăre-Constantinescu. Afacerea a fost considerată extrem de controversată la vremea respectivă. În 2005, SIA era deţinută, în proporţie de 80%, de Valentin Gheorghe Ionescu. În afacerea „Marina Tomis“ a intrat, în 2007, SC Sisteme Integrate de Afaceri, transformată, pe 8 octombrie 2007, la numai trei luni de la înfiinţare, în SC Tomis Marina Management. Rolul primit: antreprenor general al lucrărilor. Evident, acţionar în noua societate era şi este în continuare SIA, firma deţinută de Valentin Gheorghe Ionescu, alături de Euromarina, care a intrat puţin mai târziu în business.
 
De menţionat este că, în 2005, anul închirierii, s-a vehiculat faptul că redevenţa pe care SIA o plăteşte pentru Portul Turistic Tomis este de numai „câteva mii de euro pe lună“, sumă infimă pentru importanţa obiectivului închiriat. Aşadar, în AGA din 15 februarie 2008, Sisteme Internaţionale de Afaceri, reprezentată de Alina Ionescu, şi SC Euromarina SA, prin Hasan Malik Kececioglu şi Mustafa Nihat Demirel, decide cooptarea societăţii turce în afacere, dar numai „la data vărsării efective a contribuţiei la capitalul social“, care avea să aibă loc „la sfârşitul zilei de 22.02.2008“. Cum turcii şi-au ţinut promisiunea, Euromarina a ajuns să deţină 50% din afacerea „Marina“.
 

Oficial despre Delfin Denizcilik SRL

 
Potrivit Registrului Comerţului, societatea Delfin Denizcilik SRL a luat fiinţă în anul 2017 şi are sediul social în municipiul Constanţa. Capitalul social subscris, de 45.000 de lei, integral vărsat, este compus din 4.500 de părţi sociale. Valoarea unei părţi sociale este 10 lei. Ucan Mahmut, cetăţean turc, este asociat unic şi administrator al societăţii care se ocupă de pescuitul maritim. În anul fiscal 2017, Delfin Denizcilik SRL a avut zero salariaţi şi o cifră de afaceri de zero lei.
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii