Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:20 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Toate visau la căsătorie! Mai multe femei din Constanța, păcălite de un fals militar american! Decizie definitivă

ro

31 Dec, 2022 16:46 15935 Marime text
  • În actul de sesizare a instanței se arată că, în 2020, un autor neidentificat ar fi abordat o femeie din Constanța pe reţelele de socializare, prezentându-se ca fiind militar american ce doreşte o familie cu aceasta şi care ar urma să-i trimită 1,5 milioane de euro.
  • Astfel, spun procurorii, femeia ar fi fost determinată să-i trimită inculpatului suma de 1300 euro necesară în vederea livrării coletului cu bani.
  • După ce a primit suma de 1300 de euro inculpatul a folosit banii pentru a achiziţiona criptomonede.


Judecătorii de la Curtea de Apel Constanța au pronunțat o decizie definitivă în cazul unui fals militar american suspectat că ar fi înșelat mai multe femei din Constanța!


Pe scurt, femeile ar fi fost abordate pe reţelele de socializare de un individ ce s-a prezentat ca fiind militar american care doreşte să-și întemeieze o familie cu acestea. Mai mult, spun procurorii, pentru credibilitate, falsul militar american le spunea femeilor că urma să le trimită sume mari de bani, însă acestea trebuiau să-i trimită diverse sume, în lei sau în euro, necesare în vederea livrării coletului cu bani.

În continuare, conform procurorilor, după ce conturile erau alimentate conform indicațiilor, banii erau folosiți pentru a achiziţiona criptomonede.

Inculpatul este un cetățean nigerian și a fost trimis în judecată pentru săvârşirea a şase infracţiuni de complicitate la înșelăciune

Dosarul a fost instrumentat de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.

În actul de sesizare a instanței se arată că, în 2020, un autor neidentificat ar fi abordat o femeie din Constanța pe reţelele de socializare, prezentându-se ca fiind militar american ce doreşte o familie cu aceasta şi care ar urma să-i trimită un 1,5 milioane de euro, determinând-o astfel să-i trimită suma de 1300 euro necesară în vederea livrării coletului cu bani, i-a acordat sprijin autorului prin punerea la dispoziţie a contului său bancar, după care a primit de la persoana vătămată suma de 1300 euro, pe care a folosit-o pentru a achiziţiona criptomonedă în folosul autorului.

Procurorii spun că în cauză, prin intermediul acestui mecanism, ar mai fi fost înșelate și alte femei din Constanța, victimele fiind toate abordate pe reţelele de socializare.

Procurorii mai arată că banii trimiși de femeile din Constanța în contul indicat de falsul militar american au fost folosiți pentru achiziția de criptomonede.

Dosarul a fost trimis spre soluționare Judecătoriei Constanța, instanță care a încetat procesul penal cu privire la inculpat, sub aspectul săvârşirii a şase infracţiuni de complicitate la înșelăciune, ca urmare a împăcării.

Totodată, Judecătoria a restituit inculpatului sumele de 220 USD, 40 Euro şi 1350 lei, ridicate de la acesta cu ocazia percheziţiei domiciliare.

Decizia Judecătoriei Constanța a fost contestată la Curtea de Apel Constanța, instanță care, zilele trecute, a menținut în parte decizia primei instanțe.


Totuși, instanța de apel a dispus rejudecarea cauzei de prima instanţă - Judecătoria Constanța, numai cu privire la infracțiunea de complicitate la înșelăciune, comisă în dauna persoanei vătămate defuncte (...), atât sub aspectul laturii penale, cât și al laturii civile.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și

Autobuz al Armatei Române, implicat într-un accident mortal, la Constanța. Prima condamnare
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii