Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:59 25 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Teren din retrocedări și vecini nemulțumiți PUZ-ul pentru un bloc de șapte etaje din Faleză Nord, contestat la Curtea de Apel Constanța

ro

08 Sep, 2021 00:00 2022 Marime text
 
  • Mai mulți constănțeni din cartierul Faleză Nord încearcă în instanță să oprească ridicarea unui bloc de șapte etaje.
 
  • Terenul provine din retrocedările declarate ilegale de instanța de judecată, în Dosarul Retrocedărilor din Constanța.
 
  • Zona vizată de PUZ este delimitată de străzile Prelungirea Ion Rațiu, plajă și aleile carosabile din fața blocurilor PA6A, PA4, PA3 și PA2.
 
Marți, 07 septembrie 2021, pe rolul Curții de Apel Constanța a fost înregistrat recursul dosarului 461/118/2020, cauză în care Tribunalul Constanța a respins în primă instanță acțiunea mai multor constănțeni din cartierul Faleză Nord, care încearcă să oprească ridicarea unui bloc de șapte etaje.
 
Pe scurt, prin respingerea acțiunii cetățenilor, Tribunalul a reconfirmat, în primă instanță, PUZ-ul blocului de șapte etaje pentru care, de altfel, a fost amendat fostul primar al orașului, Decebal Făgădău.
 
Primarul a fost amendat. Motivul un PUZ din Faleză Nord! Locuitorii au dat buzna în Consiliul Local şi au cerut să nu se construiască blocul!
 
Așa cum arătam și în edițiile anterioare, este vorba despre un imobil pentru care investitorul a obținut aprobarea PUZ-ului, prin HCLM Constanța nr. 533/2019.  De altfel, prin respectiva hotărâre a Consiliului Local Constanța a fost aprobat Planul Urbanistic Zonal privind construcția imobilului cu șapte etaje în baza unei sentințe rămase definitivă în instanță.
 
Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Constanța în ianuarie 2020.
 
Prin Hotarârea nr. 1215/2021, din 18 iunie 2021, completul prezidat de magistratul Anca Ramona Pârlățeanu a decis respingerea acțiunii pentru anularea HCLM Constanța nr. 533/2019.
 
Oficial!
 

„Respinge excepţiile privind lipsa calităţii procesuale active/interes a intervenienţilor în interes propriu. Respinge excepţia inadmisibilităţii formulării cererii de intervenţie principală. Respinge cererea de chemare în judecată formulată de reclamantele Asociaţia de proprietari nr. 450, BL. PA4, BL. PA5 și Asociaţia de proprietari nr. 450, BL. PA6A, BL. PA6B, în contradictoriu cu pârâţii Consiliul Local al Municipiului Constanţa și Mihai Valentin Florin, ca fiind promovată de către persoane fără calitate procesuală activă. Respinge ca neîntemeiată cererea de intervenţie în interes propriu formulată de intervenienţii Popa Alexandra Eleonora, Mocian Ioan, Murineanu Andrei, Mîrt Anica, Breazu Lilica și Croitoru Ion în contradictoriu cu reclamantele Asociaţia de proprietari nr. 450, BL. PA4, BL. PA5 și Asociaţia de proprietari nr. 450, BL. PA6A, BL. PA6B, şi pârâţii Consiliul Local al Municipiului Constanţa şi Mihai Valentin Florin“.

Decizia Tribunalului Constanța a fost contestată la Curtea de Apel Constanța, urmând ca în perioada următoare să fie stabilit primul termen în faza recursului. 
 

De precizat că în cauză s-a cerut și suspendarea HCLM Constanța nr. 533/2019, acțiunea fiind respinsă definitiv de Curtea de Apel Constanța, prin Hotarârea nr. 697/2020 din 01.10.2020. 
 
Terenul provine din retrocedările declarate ilegale de instanța de judecată, în Dosarul Retrocedărilor.
 
Suprafața a fost retrocedată prin Dispoziția nr. 3135/2003 emisă de fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, în beneficiul numitului Daniel Ene.
 
Dispoziția respectivă a fost desființată de Curtea Supremă, prin hotărârea în care s-au decis și condamnările din dosarul Retrocedărilor.
 
Zona vizată de PUZ este delimitată de străzile Prelungirea Ion Rațiu, plajă și aleile carosabile din fața blocurilor PA6A, PA4, PA3 și PA2.
 
Terenul este situat în intravilanul municipiului Constanţa, are o suprafaţă de 500 mp, fiind identificat cu nr. cadastral 13259, înscris în cartea funciară a UAT Constanţa sub nr. 203185.
 
Așa cum arătam și în edițiile anterioare, în cadrul ședințelor de consiliu local în care s-a pus în discuție terenul său și investiția pe care dorește să o realizeze, investitorul a precizat că el este a cincea persoană din lanțul celor ce au cumpărat terenul. De asemenea, acesta a precizat că nu a avut cunoștință despre situația juridică a terenului în momentul achiziționării în 2005.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Tribunalul Constanța, decizie în cazul PUZ-ului pentru blocul din Faleză Nord, pentru care a fost amendat Făgădău!
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii