Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:49 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Steluţa Cătălina Covaciu a încheiat un acord de recunoaştere cu DNA Constanţa

ro

07 Feb, 2017 00:00 2457 Marime text
Steluţa Cătălina Covaciu a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa. Dosarul a fost trimis spre soluţionare Tribunalului Constanţa, primul termen fiind stabilit pentru data de 22 februarie.
 
Potrivit unor surse judiciare, Steluţa Cătălina Covaciu ar fi fost bănuită de complicitate la „stabilirea cu rea-credinţă de către contribuabil a impozitelor, taxelor sau contribuţiilor, având ca rezultat obţinerea, fără drept, a unor sume de bani cu titlu de rambursări sau restituiri de la bugetul general consolidat ori compensări datorate bugetului general consolidat“.
 
Potrivit acordului de recunoaştere, DNA Constanţa a stabilit pedeapsa de trei ani de închisoare cu suspendare.
 
Prezenta cauză a fost disjunsă din dosarul în care Andi Sergiu Babinciuc, administrator al SC Romanian Village Development - Smart Solutions SA, a fost deferit Justiţiei, sub control judiciar, de Andrei Bodean, procuror al DNA Constanţa, el fiind suspectat de evaziune fiscală, spălare de bani, dar şi de fals în înscrisuri sub semnătură privată.
 
Conform datelor puse la dispoziţie de Registrul Comerţului, Steluţa Cătălina Covaciu figurează în RVD şi Pensionarii SA - faliment şi în Trident Grup SRL - întrerupere temporară de activitate.
 
Trident Grup SRL este o societate cu sediul în satul Casian, comuna Grădina, judeţul Constanţa, înfiinţată în 2006, ce are ca principală activitate „comerţ cu ridicata al materialului lemnos şi al materialelor de construcţii şi echipamentelor sanitare“. Potrivit datelor furnizate de Registrul Comerţului la 10 ianuarie 2017, asociaţi în firmă sunt Steluţa Cătălina Covaciu și Vasile Babinciuc, cel din urmă fiind și administratorul societăţii. Momentan, firma figurează cu „întrerupere temporară de activitate“. Conform vrajitorul.eu, la finele anului 2015, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de 394.299 de lei, un salariat, datorii totale de 9.833.150 de lei și o pierdere netă de 63.456 de lei.

Citeşte şi: 

DNA Constanţa acuză!
Cine sunt firmele trimise în judecată în dosarul lui Andi Sergiu Babinciuc


Dosarul lui Andi Sergiu Babinciuc primeşte un nou judecător!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii