Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:51 03 12 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce s-a întâmplat în procesul pentru terenul SRI din Mamaia

ro

28 Sep, 2021 00:00 1710 Marime text
  • În dosarul cu numărul 32516/212/2013*, reprezentanţii SRI au dat în judecată municipalitatea, dar şi pe Mirela Valentina Țugulea.
  • Judecătorii au amânat procesul pentru data de 15 decembrie 2021, de la ora 9.00.
 
Magistrații Curții de Apel Constanța au decis să amâne procesul în care Serviciul Român de Informații se judecă pentru un teren de peste 300 de metri pătrați, din stațiunea Mamaia, în legătură cu care acuză Consiliul Local Constanța de hotărâri nelegale.
 
La ultimul termen, judecătorii au amânat procesul pentru data de 15 decembrie 2021, de la ora 9.00.
 
Litigiul se află pe rolul instanțelor de judecată din anul 2013, când SRI a solicitat constatarea nulității absolute a contractului de schimb imobiliar care a dus la înstrăinarea terenului în cauză.
 
În dosarul cu numărul 32516/212/2013*, reprezentanţii SRI au dat în judecată municipalitatea, dar şi pe Mirela Valentina Țugulea.
 
„Hotărâre nelegală“
 
Avocații Serviciului au cerut constatarea nulităţii contractului de schimb imobiliar încheiat la data de 23.01.2001 între aceasta şi Municipiul Constanţa prin Primar. În esenţă, contractul viza un teren de 324 mp, situat în Mamaia.
 
SRI a susţinut că respectivul contract între cele două părţi ar fi fost încheiat în baza HCL 563/2000, act care, în opinia SRI, era „o hotărâre nelegală“, dat fiind că Serviciul este administratorul complexului Neptun, împreună cu terenul aferent, din staţiunea Mamaia.
 
Suprafaţa de peste 300 mp ar fi fost, spuneau cei de la SRI, aferentă aceluiaşi teren administrat de aceştia. Astfel, reprezentanţii Serviciului le-au cerut judecătorilor să anuleze această hotărâre a Consiliului Local Constanţa, respectiv HCL 563/2000.

 
Cu alte cuvinte, reprezentanții SRI susțin că terenul în suprafață de 324 mp din Mamaia le-ar fi aparținut lor, în fapt, așa încât CLC nu ar fi trebuit să adopte hotărârea ce a dus la contractul de schimb imobiliar în urma căruia suprafața i-a revenit Mirelei Valentina Țugulea.
 
După ce procesul a fost judecat deja de două instanțe, iar dreptatea a fost împărțită, pe rând, între SRI și, respectiv, Consiliul Local Constanța și Municipiului Constanța prin Primar, judecătorii Curții de Apel sunt acum cei care vor pronunța decizia definitivă în cauză.
 
Inițial, Judecătoria Constanța a admis acțiunea SRI, dar Tribunalul a admis apelul municipalității și, astfel, a schimbat sentința Judecătoriei.
 
Astfel, ultimul cuvânt revine Curții de Apel Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
SRI a cerut, la Constanța, anularea diplomei de doctor a fostului vicepreședinte ANAF Mihai Gogancea-Vătășoiu
 
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii