Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:51 05 12 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spitalul Judeţean vrea să recupereze aproape nouă milioane de lei de la fostul manager Dănuţ Căpăţînă. Azi, primul termen

ro

06 Mar, 2019 00:00 964 Marime text
Azi, la Tribunalul Constanţa va avea loc primul termen în dosarul în care Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa şi-a chemat în instanţă fostul manager, respectiv pe Dănuţ Căpăţînă, dar şi SC Performance Profile SRL, societate controlată de Dănuţ Căpăţînă şi de soţia sa.
 
Potrivit datelor oficiale, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa îi cere lui Dănuţ Căpăţînă aproximativ nouă milioane de lei.
 
În data de 13 februarie 2018, reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa au depus la dosar precizări, prin care au învederat că obiectul cererii îl reprezintă acţiune în răspundere patrimonială/delictuală în privinţa pârâtului Dănuţ Căpăţînă şi răspundere contractuală în ceea ce priveşte pârâtul SC Performance Profile SRL, care răspund solidar. Oficialii spitalului au mai arătat că valoarea totală a obiectului acţiunii este de 8.987.629 de lei, la care se adaugă foloase necuvenite şi daune interese, renunţându-se la proba cu martori. 
 
Ulterior, reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa au completat acţiunea, în sensul că solicită obligarea pârâţilor în solidar şi la plata prejudiciilor cauzate unităţii sanitare în urma săvârşirii abaterilor prevăzute la pct. II.10 din Decizia nr. 24/15.06.2016.
 
La rândul său, Dănuţ Căpăţînă a depus la dosar întâmpinare, prin care a solicitat respingerea acţiunii ca nefondată.  
 
Sursa text: rolii.ro
 
La finele lunii aprilie 2018, Marius Damian Mitea şi Ciprian Coadă, judecători ai Curţii de Apel Constanţa, au decis condamnarea definitivă a lui Dănuţ Căpăţînă la zece ani de închisoare (pedeapsă rezultată după contopirea cu o altă condamnare). Asta în timp ce SC Mara Investcom SRL (inculpată în prezenta cauză) s-a ales cu o amendă penală de 200.000 de lei.
 
Într-un alt dosar, Dănuţ Căpăţînă, fostul manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” Constanţa, a fost achitat pentru abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.
 
În decembrie 2017, Dănuţ Căpăţînă, fost manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei“ Constanţa, a fost trimis în judecată alături de omul de afaceri Sorin Strutinsky, cauza fiind instrumentată de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie. În dosar, Dănuţ Căpăţînă este bănuit de două infracţiuni de luare de mită, dintre care una în formă continuată. Asta în timp ce Sorin Strutinsky este acuzat de complicitate la luare de mită în formă continuată şi de trafic de influenţă. Cauza se află pe rolul Tribunalului Constanţa.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii