Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:25 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şi cu bani puţini, şi puşi la plată Afaceriştii de la Pomacost, actuală Garden Shop Services, obligaţi să plătească avocaţii Primăriei Constanţa

ro

31 Jan, 2020 00:00 2387 Marime text
Lovitură în justiţie pentru firma Pomacost, în prezent Garden Shop Services, ce se ocupă de spaţiile verzi din Constanţa. După ce a pierdut procesul deschis Primăriei Constanţa pentru majorarea preţului privind toaletarea arborilor, judecătorii au admis şi cererea municipalităţii ca firma să fie pusă să achite onorariul avocaţilor. Suma se ridică la circa 1.000 de lei.
 
 
După cum arătam în ediţiile anterioare, societatea denumită în prezent Garden Shop Services, fostă Pomacost, partener vechi al Primăriei Constanţa privind întreţinerea spaţiilor verzi şi nu numai, a apelat la sprijinul judecătorilor pentru a obţine majorarea preţului contractului. La momentul introducerii acţiunii în instanţă, afaceriştii susţineau că „în prezent, pentru executarea contractului, firma a înregistrat pierderi lunare aferente costurilor cu manopera de 1.358,94 lei/lună/angajat“. Pe cale de consecinţă, au afirmat în instanţă că „ajustarea preţului contractului este strict necesară pentru acoperirea costurilor pe baza cărora s-a fundamentat preţul contractului“.
 

Sentinţa, completată de instanţă

 
Cu toate acestea, judecătorii Tribunalului Constanţa au decis, la finele anului 2019, să respingă acţiunea Pomacost ca neîntemeiată. Nemulţumită de decizie, societatea a declarat deja recurs, urmând ca acesta să se judece la Curtea de Apel Constanţa.
 
Foarte interesant însă, în cursul acestei săptămâni, Municipiul Constanţa prin Primar a formulat o cerere de completare a sentinţei prin care a fost respinsă acţiunea Pomacost. Potrivit datelor oficiale, municipalitatea a solicitat ca firma să fie obligată să achite onorariul avocaţilor ce au reprezentat-o în proces. Ca o pastilă amară pentru societatea reclamantă, judecătorii au admis cererea. În minuta instanţei se arată că aceasta „dispune completarea Sentinţei civile nr. (...) pronunţată de Tribunalul Constanţa – Secţia a II-a Civilă (...) în sensul că: «Admite cererea pârâtului Municipiul Constanţa prin Primar privind obligarea reclamantei Garden Shop Services SA (fosta Pomacost SA) la plata cheltuielilor de judecat㻓.
 
Mai departe, se arată că instanţa „obligă reclamanta Garden Shop Services SA (fosta Pomacost SA) la plata sumei de 1.016,45 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată (onorariu avocat) către pârâtul Municipiul Constanţa prin Primar“.
 
Citeşte şi:
 
Judecătorii au decis:
Fosta firmă Pomacost nu va primi mai mulţi bani de la Primărie

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii