Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:20 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sentință definitivă în dosarul celui mai tânăr inculpat trimis în judecată de DIICOT Constanța!

ro

11 Dec, 2023 14:54 1206 Marime text
 
 
  • Conform procurorilor, minorul a fost prins, în flagrant delict, în municipiul Constanța, imediat după ce ar fi ridicat un colet poștal, ce conținea 2 sticle de culoare maro, etichetate „Oxycodone”.
  • Ulterior, polițiștii au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară, în municipiul Constanța, la locuința celui în cauză, în urma celor 2 acțiuni fiind ridicate droguri de risc și mare risc.
 
 
Sentință definitivă în dosarul celui mai tânăr inculpat trimis în judecată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Constanța! Judecătorii de la Curtea de Apel Constanța au decis definitiv ca inculpatul minor să fie internat într-un centru educativ pentru o perioadă de aproape doi ani.
 
Conform procurorilor, minorul a fost prins, în flagrant delict, în municipiul Constanța, imediat după ce ar fi ridicat un colet poștal, ce conținea 2 sticle de culoare maro, etichetate „Oxycodone”.
 
Ulterior, polițiștii au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară, în municipiul Constanța, la locuința celui în cauză, în urma celor 2 acțiuni fiind ridicate droguri de risc și mare risc: 505,3 ml de lichid incolor ce conține ca substanță activă oxicodonă, 24 de comprimate ce conțin ca substanță activă clonazepam, 19 comprimate în care s-au pus în evidență clonazepam, cocaină și ketamină, precum și un fragment de comprimat ce conține ca substanțe active clonazepam și cocaină.
 
În urma administrării probatoriului în cauză, procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. - S.T. Constanța a dispus trimiterea în judecată a minorului.
 
Prima condamnare
 
Cauza a fost soluționată în primă instanță de Tribunalul Constanța, care a luat față de inculpat măsura educativă privativă de libertate a internării într-un centru educativ pe o perioadă de 1 an pentru săvârșiriea infracțiunilor de trafic internațional de droguri de mare risc și trafic de droguri de mare risc.
 
Tribunalul a dispus confiscarea specială bunurilor a căror deținere este interzisă de legea penală, bunuri folosite pentru săvârşirea faptelor, respectiv: cantitatea de 238,3 ml lichid care conține ca substanță activă Oxicodonă și 250 ml lichid care conține ca substanță activă Oxicodonă, 14 comprimate care conțin Clonazepam, 10 comprimate care conțin ca substanță activă Clonazepam, cocaină și ketamină, 5 comprimate care conțin ca substanță activă Clonazepam, 4 comprimate care conțin ca substanță activă Clonazepam, cocaină și Ketamină, 13 ml. Metadonă, 10 ml. lichid care conține ca substanță activă Metadonă.
 
Decizia tribunalului a fost contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Recent, Curtea de Apel Constanța a majorat durata măsurii educative a internării într-un centru educativ aplicată inculpatului de la 1 an la 1 an și 9 luni.
 
Sentința Curții de Apel Constanța este definitivă!
 
Dosarul a fost instrumentat de polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța - Serviciul Antidrog, împreună cu procurori din cadrul D.I.I.C.O.T. - S.T. Constanța.
 
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Mega-dosar la DIICOT Constanța! 15 persoane trimise în judecată
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii