Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:41 18 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Șef de promoție, victorios la Curtea de Apel Constanța împotriva Inspectoratului Școlar Județean Tulcea

ro

09 Oct, 2020 00:00 2015 Marime text
  • Șeful de promoție din Tulcea a fost eliminat la sesiunea din vară a Bac 2020, după ultima probă, din cauza telefonului pe care îl uitase în pantaloni.
  • Curtea de Apel Constanța a decis în urmă cu două zile că se impune suspendarea procesului verbal prin care fusese eliominat din examen.
  • În paralel, la Tribunalul Tulcea se va discuta pe 9 noiembrie 2020 anularea procesului verbal de eliminare din examen.
Victorie pe linie, în instanță, pentru șeful de promoție tulcean eliminat de la examenul de Bacalaureat sesiunea vară 2020, din cauza telefonului mobil pe care îl uitase în buzunarul pantalonilor.
Judecătorii Curții de Apel Constanța au decis să respingă recursul declarat de Inspectoratul Școlar al Județului Tulcea împotriva hotărârii de a se suspenda procesul verbal prin care șeful de promoție a fost eliminat din examen.
Hotărârea luată de Curtea de Apel Constanța este definitivă, astfel că nu mai poate fi atacată.
În paralel, Tribunalul Tulcea va analiza luna viitoare, pe 9 noiembrie 2020, dosarul în care liceanul a cerut efectiv anularea procesului verbal de eliminare și recunoașterea notelor obținute la probele examenului de Bac 2020.

Eliminat după ultima probă

Curtea de Apel a analizat dosarul cu numărul 788/88/2020, în care un licean din Tulcea, șef de clasă, șef de promoție, membru în Comitetul Elevilor, a cerut justiției să anuleze procesul-verbal prin care a fost eliminat din examenul de Bacalaureat.
Așa cum arătam în edițiile anterioare, eliminarea sa a avut loc la ultima probă din cadrul sesiunii din această vară a examenului. Motivul eliminării - telefonul mobil al tânărului, pe care acesta îl uitase în buzunarul pantalonilor, l-a anunțat că are o notificare pentru una dintre aplicații, imediat după ce liceanul finalizase ultima probă scrisă din cadrul Bac-ului.
Şef de promoţie, şef de clasă, cu rezultate deosebite la învăţătură, tânărul este, încă, la un pas de a rata complet bacalaureatul de anul acesta.
De emoţii, din neatenție, dar şi din obişnuinţă, spune tânărul, la ultima probă a uitat complet de telefonul mobil, pe care l-a lăsat, cu sunetul la volum maxim, în buzunarul hainelor.
Cu păţania considerată tentativă de fraudare a bacalaureatului, băiatul a fost eliminat din examen, rezultatele probelor anterioare i-au fost anulate şi i se interzice să mai dea Bac-ul încă doi ani acum înainte.

Procesul verbal, suspendat

Cazul a ajuns în instanță, unde adolescentul le-a cerut judecătorilor să anuleze procesul verbal de eliminare din examen şi să îi permită să susţină Bacul anul acesta.
Şi pentru ca timpul să nu fie pierdut până la judecarea procesului, adolescentul a cerut să fie analizată, cu caracter urgent, cererea sa de suspendare a documentului prin care fusese înlăturat din examen.
Liceanul a obținut un prim câştig de cauză în acest sens, după ce magistraţii Tribunalului Tulcea au suspendat, momentan, efectele procesului verbal de eliminare.
Acum, Curtea de Apel Constanța a întărit această decizie a Tribunalului Tulcea, respingând în acest sens recursul declarat de ISJ Tulcea.
Cu această victorie, liceanul are drumul deschis spre a cere anularea procesului verbal de eliminare din examen, discuție ce se va purta la Tulcea, pe data de 9 noiembrie 2020.
Indiferent care va fi decizia Tribunalului Tulcea cu privire la anularea procesului verbal, aceasta va putea fi atacată, de oricare dintre părți, la Curtea de Apel Constanța.

Citește și:

Editorial:
Selly a ieșit din personaj. „Școala românească promovează obediența!”


 

Ti-a placut articolul?

Comentarii