Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:44 04 12 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se schimbă judecătorul în procesul firmei care a actualizat documentele pentru reabilitarea Cazinoului

ro

11 Mar, 2020 00:00 701 Marime text

Judecătoarea ce avea în lucru dosarul a formulat cerere de abţinere în cauză
Impex Romcatel Cercetare Proiectare SA, societatea care s-a ocupat de actualizarea documentaţiei pentru reabilitarea Cazinoului din Constanţa şi care, în prezent, este judecată la Vaslui sub acuzaţia de înşelăciune, va avea un judecător nou în proces. După cererea de recuzare formulată atât de către firmă, cât şi de către Viorica Frunză, administratorul acesteia, judecătoarea ce avea în lucru dosarul a formulat cerere de abţinere în cauză.


Mai exact, este vorba despre magistratul Luminiţa Cosmina Stativă – judecător desemnat cu soluţionarea cauzelor pe Completul nr. 1 penal. Cererea de abţinere a judecătoarei Luminiţa Stativă a fost admisă, în baza articolului 68 alin. 5 Cod procedură penală cu trimitere la articolul 64 alineat 1 litera f Cod procedură penală. Potrivit textelor de lege respective, soluţionarea cererii de abţinere sau a recuzării se face, în cel mult 24 de ore, în cameră de consiliu. De asemenea, articolul 64 alineat 1 litera f din Codul de procedură penală prevede faptul că „judecătorul este incompatibil dacă (f) există o suspiciune rezonabilă că imparţialitatea judecătorului este afectată“.
 

Noul termen, pe 30 aprilie


În contextul în care a fost admisă cererea de abţinere, cererea de recuzare a judecătoarei, formulată de Impex Romcatel Cercetare Proiectare SA şi Viorica Frunză, administratorul societăţii, a rămas fără obiect şi a fost respinsă ca atare.


Dosarul a fost trimis la Registratura Judecătoriei Vaslui, pentru repartizarea aleatorie a cauzei. Noul termen de judecată a fost stabilit la data de 30 aprilie. În cursul anului 2018, societatea Impex Romcatel Cercetare Proiectare SA a primit, prin procedura simplificată, contractul intitulat „Servicii de proiectare - actualizare DALI - Studii, expertize, avize - Consolidare şi restaurare Cazino Constanţa (clădire S+P+E+M pod parţială şi rampă de acces către subsol) şi lucrări exterioare (reabilitare platformă terasă, reţele utilităţi, zid de apărare şi balustradă)“. Valoarea contractului s-a ridicat la 209.458,87 de lei.


Fără legătură cu contractul desfăşurat pentru Cazino, la mijlocul anului 2018, societatea a fost deferită instanţei de către procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi, sub acuzaţia de înşelăciune. În acelaşi dosar au fost trimise în judecată şi Viorica Frunză, administratorul societăţii, dar şi contabilul-şef Iulia Ursache. Potrivit datelor făcute publice de anchetatori la momentul respectiv, faptele ce li se impută celor trei părţi acuzate în dosar ar fi avut loc în perioada 2008-2011, în legătură cu contractul pentru reabilitarea Palatului Copiilor din Vaslui. Prejudiciul, spun procurorii, ar fi de 1.236.296,06 lei.


Citeşte şi:

Răsturnare de situaţie Preşedintele completului în procesul firmei care s-a ocupat de actualizarea documentaţiei pentru Cazinoul din Constanţa ar urma să fie recuzat
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii