Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:24 05 04 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Răsturnare de situaţie Preşedintele completului în procesul firmei care s-a ocupat de actualizarea documentaţiei pentru Cazinoul din Constanţa ar urma să fie recuzat

ro

05 Mar, 2020 00:00 739 Marime text
Procesul în care firma Impex Romcatel Cercetare Proiectare (fostă Impex Romcatel) este acuzată de înşelăciune a ajuns într-un punct critic. La ultimul termen de judecată, desfăşurat la începutul acestei săptămâni la Judecătoria Vaslui, a fost formulată o cerere de recuzare a preşedintelui completului ce analizează cazul. În acest context, dosarul va fi înaintat magistratului care se ocupă cu repartizarea aleatorie a cauzelor, pentru a se fixa noul complet competent să soluţioneze incidentul procedural, mai precis, cererea de recuzare. Dacă cererea de recuzare va fi admisă, se va stabili un alt complet pentru judecarea procesului. În cazul în care aceasta va fi respinsă, procesul va continua cu acelaşi complet.
 

Legături cu Cazinoul

 
Amintim că, în cursul anului 2018, societatea Impex Romcatel Cercetare Proiectare SA a primit, prin procedura simplificată, contractul intitulat „Servicii de proiectare - actualizare DALI - Studii, expertize, avize - Consolidare şi restaurare Cazino Constanţa (clădire S+P+E+M pod parţială şi rampă de acces către subsol) şi lucrări exterioare (reabilitare platformă terasă, reţele utilităţi, zid de apărare şi balustradă)“. Valoarea contractului s-a ridicat la 209.458,87 de lei.
 
De asemenea, în cursul anului 2019, societatea a depus, în asociere cu Eldiclau SRL şi alte firme, o ofertă pentru contractul privind reabilitarea propriu-zisă a Cazinoului din Constanţa. În urma analizării ofertelor depuse de către Compania Naţională de Investiţii, un alt consorţiu a fost desemnat câştigător al licitaţiei şi se ocupă în prezent de lucrările de consolidare şi reabilitare a Cazinoului din Constanţa.
 
Cu toate acestea, fără legătură cu contractul desfăşurat pentru Cazino, la mijlocul anului 2018, societatea a fost deferită instanţei de către procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi, sub acuzaţia de înşelăciune. În acelaşi dosar au fost trimise în judecată şi Viorica Frunză, administratorul societăţii, dar şi contabilul-şef Iulia Ursache.
 
Potrivit datelor făcute publice de anchetatori la momentul respectiv, faptele ce li se impută celor trei părţi acuzate în dosar ar fi avut loc în perioada 2008-2011, în legătură cu contractul pentru reabilitarea Palatului Copiilor din Vaslui. Prejudiciul, spun procurorii, ar fi de 1.236.296,06 lei.
 
La ultima înfăţişare în cauză, desfăşurată la începutul acestei săptămâni, s-a formulat o cerere de recuzare a preşedintelui de complet. În cazul în care cererea va fi admisă, preşedintele completului care analizează dosarul ar urma să fie înlocuit.
 
Citeşte şi:
 
Dosarul Impex Romcatel, amânat. Firma s-a implicat în licitaţia pentru reabilitarea Cazinoului
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii