Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:13 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scurt pe doi Pomacost a pierdut definitiv procesul cu Primăria Constanța. Firma va plăti, din nou, avocații municipalității

ro

03 Oct, 2020 00:00 2417 Marime text
  • Judecătorii Curții de Apel Constanța au respins ca nefondat recursul Pomacost, după ce firma pieduse procesul, la Tribunal.
  • Decizia a fost luată în dosarul cu numărul 2449/118/2019*.
  • Pomacost SA acționase în instanță Municipiul Constanța prin Primar pentru suplimentarea financiară a contractului încheiat.
Decizie definitivă în procesul în care Pomacost (în prezent, redenumită Garden Shop Services) a dat în judecată Municipiul Constanța prin Primar pentru suplimentarea financiară a contractului încheiat cu primăria.
Judecătorii Curții de Apel Constanța au respins ca nefondat recursul Pomacost, după ce firma pieduse procesul, la Tribunal, în dosarul cu numărul 2449/118/2019*.
Hotărârea a fost luată încă de la prima înfățișare în recurs, ce s-a desfășurat la data de 30 septembrie 2020.
Astfel, Decizia 233/2020 a Curții de Apel, prin care a fost respins recursul Pomacost este definitivă, iar firma a fost obligată, de asemenea, să achite cheltuielile de judecată ale municipalității, în sumă de 193,115 lei.

Ajustarea prețului, „strict necesară“

Amintim că, în cererea inițială de chemare în judecată formulată de avocații firmei Pomacost afaceriștii se plângeau de faptul că „firma a înregistrat pierderi lunare aferente costurilor cu manopera de 1.358,94 lei/lună/angajat“.
În această situaţie, ei le cereau judecătorilor să oblige municipalitatea să ajusteze preţul contractului întrucât „ajustarea preţului contractului este strict necesară pentru acoperirea costurilor pe baza cărora s-a fundamentat preţul contractului“.
La rândul lor, reprezentanţii Municipiului Constanţa le-au cerut judecătorilor constănţeni să respingă acţiunea Pomacost, ca nefondată.

Bani pentru avocații primăriei

În urma analizării datelor din proces, judecătorii Tribunalului au decis să respingă acțiunea Pomacost și i-au obligat pe afaceriști să achite onorariul avocaților primăriei, în sumă de 1.000 de lei
În aceste condiții, reprezentanții firmei au declarat recurs, iar procesul s-a judecat miercuri, 30 septembrie 2020, la Curtea de Apel Constanța.
Încă de la prima înfățișare, însă, magistrații Curții de Apel Constanța au decis, și ei, să respingă recursul Pomacost, ca nefondat.
Astfel, firma a fost obligată din nou să achite cheltuielile municipalității cu avocații, de această dată, în sumă de 193,115 lei.
Decizia Curții de Apel Constanța este una definitivă, așa cum am afirmat anterior.
 
Citește și:

Plângere penală pentru firmele care desfășoară activitățile de tăiere și toaletare a arborilor din municipiul Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii