Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:43 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scene interzise minorilor la Vama Veche! S-a ajuns în instanță. Dosarul, amânat

ro

13 Nov, 2023 14:44 1337 Marime text


Proces atipic la Constanța! Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța au dispus trimiterea în judecată a unui bărbat pentru săvârșirea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri.
 
În actul de sesizare a instanței, în sarcina inculpatului, s-a reţinut că:  la data de 25.07.2021, în jurul orelor 15:00-16:00, în timp ce se afla pe o plajă din staţiunea Vama Veche, a săvârşit acte de exhibiţionism, în sensul că s-a aşezat pe nisip în faţa şezlongurilor ocupate de turişti şi şi-a dat slipul la o parte, expunându-şi organul sexual, ceea ce condus la indignarea persoanelor din jur.
 
Dosarul se află pe rolul Judecătoriei Constanța.
 
Noul termen a fost stabilit pentru luna viitoare.
 
Oricare va fi decizia judecătoriei, aceasta va putea fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Precizăm că trimiterea în judecată reprezintă o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.
 
Art 375 (ultrajul contra bunelor moravuri din Codul Penal) prevede că fapta persoanei care, în public, expune sau distribuie fără drept imagini ce prezintă explicit o activitate sexuală, alta decât cea la care se referă art. 374, ori săvârşeşte acte de exhibiţionism sau alte acte sexuale explicite se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Scene interzise minorilor în sensul giratoriu de la Agigea!
Cum motivează judecătorii cazul bărbatului prins în timp ce săvârșea acte sexuale explicite pe DN 38

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii