Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:43 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Șase mandate de arestare emise de Tribunalul Constanța!

ro

25 Aug, 2023 09:44 1982 Marime text
  • Face precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate benficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanța, au efectuat 13 percheziții domiciliare, în județul Constanța, într-un dosar penal având ca obiect comiterea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de minori, trafic de persoane, proxenetism, deținere de droguri de risc în vederea consumului propriu, trafic de droguri de mare risc, lipsire de libertate în mod ilegal și spălare de bani.
 
Perchezițiile au fost efectuate la locuințele a 8 persoane, din județul Constanța.
 
Din cercetări a reieșit că, începând cu luna noiembrie 2022, acestea ar fi constituit un grup infracțional organizat, în scopul comiterii, în România, respectiv în municipiul Constanța, dar și în Grecia și Germania, a infracțiunilor de trafic de minori, trafic de persoane și proxenetism.
 
Cele 8 persoane ar fi obligat la exploatarea prostituției o femeie, de 41 de ani și o minoră, de 16 ani, transportând persoanele vătămate în afara țării și obținând, astfel, sume de bani din practicarea prostituției de către acestea.
 
De asemenea, ar fi disimulat adevărata proveniență a sumei de aproximativ 40.000 de lei, bani proveninți din săvârșirea infracțiunii de proxenetism, pe care i-ar fi depus în contul unei societăți comerciale la care una dintre cele 8 persoane ar fi fost administrator.
 
În urma efectuării prechezițiilor, au fost descoperite și ridicate 13 telefoane mobile, un laptop, un computer, 32.000 de lei, 100 de euro, un pistol airsoft, de calibrul 6 mm, muniție, arme albe, diferite cantități de droguri și înscrisuri cu valoare probatorie.
 
În urma probatoriului administrat, procurorul de caz a dispus reținerea, pentru 24 de ore, față de 7 bănuiți, pentru comiterea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de minori, trafic de persoane, proxenetism, lipsire de libertate în mod illegal și spălare de bani.
 
În cursul zilei de astăzi, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți, cu propunere de arestare preventivă, pentru 30 de zile.
 
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.
 
La acțiune au participat polițiștii serviciilor de combatere a criminalității organizate Porturi Maritime, Tulcea, ai Serviciului Criminalistic din Constanța, precum și jandarmii Grupării de Jandarmi Mobile Tomis Constanța.
 
Face precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate benficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
Conform portalului instanțelor de judecată, în dosarul 5873/118/2023 Tribunalul Constanța a dispus emiterea de îndată a mandatelor de arestare preventivă pe numele inculpaţilor „Stamat Viorica, Vârdol Beatrice-Elena, Hristu Daniel-Marius, Zarea Ana-Maria, Matyaş Ion, Matyaş Gabriel“.
 
Totodată, instanța a respins ca neîntemeiată propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Serviciul Teritorial Constanţa privind luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul DRĂGOI IONUȚ-ADRIAN, față de care s-a luat măsura controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 24.08.2023 până la data de 22.10.2023, inclusiv.

Decizia Tribunalului a fost contestată la instanța superioară.

Face precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate benficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Șoferul implicat în accidentul mortal de la 2 Mai, audiat de procurorii DIICOT Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii