Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:08 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Refugiat din Ucraina, dus la arestare la Constanța! „Escrocherie cu consecințe deosebit de grave“

ro

25 Mar, 2022 00:00 12794 Marime text
 
  • Bărbatul era căutat pentru „escrocherie cu consecințe deosebit de grave“, potrivit legislației din Republica Moldova, însă faptele sunt prescrise potrivit Noului Cod Penal din România, așa încât autoritățile nu aveau competența, potrivit legii, să dispună măsuri preventive față de acesta.
 
Un refugiat din Ucraina, depistat în Punctul de Trecere a Frontierei de la Isaccea, a fost dus la arestare, la Constanța, de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța.
 
Surse judiciare au declarat, pentru ZIUA de Constanța, că pe numele bărbatului (cetățean turc) exista o notiță roșie, echivalentul unui mandat european de arestare, emisă de autoritățile din Republica Moldova, pentru fapte din 2010, notița fiind emisă în 2012.
 
Aceleași surse au explicat că acesta era căutat pentru „escrocherie cu consecințe deosebit de grave“, potrivit legislației din Republica Moldova, însă faptele sunt prescrise potrivit Noului Cod Penal din România, așa încât autoritățile nu aveau competența, potrivit legii, să dispună măsuri preventive față de acesta.
 
Bărbatul a fost prins la Isaccea, în Punctul de Trecere a Frontierei, acesta venind din Ucraina.
 
Magistrații din Constanța au respins sesizarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa în vederea luării măsurii arestării preventive provizorii a persoanei solicitate, În vederea continuării procedurii, magistrații au amânat cauza pentru finele lunii.
 
Decizia Curții de Apel Constanța nu este definitivă!

Foto cu rol ilustrativ.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
ZIUA LIVE. Povești ale persoanelor ce fug din Ucraina. „O doamnă voia să meargă într-un beci. Atât!“
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii