Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:46 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tulcea Aglomerare de TIR-uri pe drumul spre stația de gaz metan din Isaccea

ro

17 Feb, 2024 11:36 731 Marime text

 
  • Zeci de TIR-uri care aşteaptă să ajungă în vama româno-ucraineană Isaccea, judeţul Tulcea, au blocat un sens de circulaţie, sâmbătă dimineaţa, şi drumul care duce spre cetatea Noviodunum şi staţia de transport gaz de la marginea oraşului, a declarat primarul Anastase Moraru.
     
Zeci de TIR-uri care aşteaptă să ajungă în vama româno-ucraineană Isaccea, judeţul Tulcea, au blocat un sens de circulaţie, sâmbătă dimineaţa, şi drumul care duce spre cetatea Noviodunum şi staţia de transport gaz de la marginea oraşului, a declarat primarul Anastase Moraru, conform Agerpres.

De asemenea, şoseaua care leagă punctul de trecere a frontierei cu DN 22/E 87 este plin de TIR-uri.

„Drumul care duce spre cetatea Noviodunum este plin de TIR-uri până la staţia de gaz, iar drumul naţional este plin cu TIR-uri de la intrarea în drumul portului pe o lungime de 500 de metri spre Tulcea”, a precizat primarul Moraru.


Autovehiculele care staţionează pe drumul spre cetatea Noviodunum şi staţia de gaz blochează şi accesul spre două obiective de interes economic local, o staţie de betoane şi una de ciment, potrivit sursei citate.

„Avem cea mai mare staţie de tranzit gaz metan din România. Sunt trei conducte care subtraversează Dunărea şi transportau gazul metan din Rusia spre Turcia şi Grecia. Este una din cele mai importante staţii din România”, a menţionat primarul oraşului Isaccea.


Noviodunum este una dintre cele mai importante cetăţi de la Dunăre din Antichitate, principala staţie a flotei romane Classis Flavia Moesica, care controla cursul inferior al Dunării şi malurile de nord şi de vest ale Mării Negre.

De aproape un an, TIR-urile care se îndreaptă spre Ucraina staţionează şi pe drumul care traversează situl arheologic, iar turiştii, cercetătorii şi autoritatea locală au reclamat deşeurile lăsate de unii conducători auto în perimetrul cetăţii.

Primăria reclamă de asemenea cheltuieli importante făcute pentru salubrizarea locurilor de staţionare a TIR-urilor, sumele fiind suportate de la bugetul local. Valoarea lucrărilor de salubrizare realizate în ultimul an este de 950.000 de lei, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Administratora Liceului Dimitrie Cantemir, din Tulcea, condamnată pentru delapidare! A recunoscut tot în fața procurorilor din Constanța (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii