Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:08 23 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pus în libertate! Ce obligații va avea Niculae Bădălău, fostul ministru al Economiei

ro

13 Mar, 2023 09:15 1099 Marime text


Niculae Bădălău, fost consilier de conturi în cadrul Curții de Conturi a României și vicepreședinte al Autorității de Audit din cadrul aceleiași instituții, a fost pus în libertate!
 
Decizia este definitivă și a fost luată de judecătorii de la Curtea de Apel București.
 
Instanța a înlocuit măsura arestării preventive a inculpatului Bădălău Niculae cu măsura controlului judiciar.
 
Pe durata măsurii preventive a controlului judiciar, Bădălău Niculae trebuie să respecte obligațiile prevăzute de art. 215 alin. 1 C.p.p, și anume: a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanța de judecată, ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în fata căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinței; c) să se prezinte la organul de poliție competent - cel în circumscripția căruia se află domiciliul inculpatului, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat.

„În temeiul art. 215 alin. 2 lit. a ?i d C.p.p., impune inculpatului ca, pe durata controlului judiciar, să nu părăsească limita teritorială a României fără încuviințarea prealabilă judecătorului de cameră preliminară/instanței de judecată și să nu comunice, direct sau indirect, cu martorul Păsat Dan și inculpata Matache Elena. În temeiul art. 215 alin. 3 C.p.p., atrage atenția inculpatului Bădălău Niculae că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Dispune punerea în libertate a inculpatului Bădălău Niculae, dacă nu este arestat în altă cauză. În baza art. 242 alin. 2 C.p.p. înlocuieste măsura arestului la domiciliu dispusă față de inculpata Matache Elena cu măsura controlului judiciar. Pe durata măsurii preventive a controlului judiciar, inculpata Matache Elena trebuie să respecte obligațiile prevăzute de art. 215 alin. 1 Cpp, și anume: a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanța de judecată, ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în fa?a căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinței; c) să se prezinte la organul de poliție competent - cel în circumscripția căruia se află domiciliul inculpatei, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemată.

În temeiul art. 215 alin. 2 lit. a și d Cpp, impune inculpatei ca, pe durata controlului judiciar, să nu părăsească limita teritorială a României fără încuviințarea prealabilă judecătorului de cameră preliminară/instanței de judecată și să nu comunice, direct sau indirect, cu martorul Păsat Dan și inculpatul Bădălău Niculae. În temeiul art. 215 alin. 3 Cpp, atrage atenția inculpatei Matache Elena că, în caz de încălcare cu rea-credință a obliga?iilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. Cheltuielile judiciare rămân in sarcina statului. Definitivă“, potrivit minutei.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii