Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:07 14 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Update.CV-ul, averea și intersele. Oficial! Niculae Bădălău, fostul ministru al Economiei, reținut de DNA

ro

27 Nov, 2022 20:36 1978 Marime text


Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 27 noiembrie 2022, a inculpaților:

Bădălău Niculae, la data faptelor consilier de conturi în cadrul Curții de Conturi a României și vicepreședinte al Autorității de Audit din cadrul aceleiași instituții, pentru comiterea infracțiunilor de: dare de mită, în formă continuată, trafic de influență,

Persoană fizică, reprezentant al unei societăți comerciale, pentru comiterea infracțiunii de complicitate la dare de mită.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În datele de 09.08.2022 și 19.11.2022, inculpatul Bădălău Niculae, în calitatea menționată mai sus, i-ar fi pretins unui primar de comună să atribuie un contract privind „Reabilitare sistem de alimentare cu apă potabilă…,”, estimat la valoarea de 7.071.925 lei fără TVA, unei societăți administrată de o rudă a acestuia, lăsând să se creadă că are influență asupra unei persoane din conducerea Companiei Naționale de Investiții (C.N.I.), pe care ar fi promis că o va determina să asigure finanțarea a două proiecte depuse la această instituție de către primăria respectivă.

În perioada 2021-2022, în contextul derulării unui contract pe care aceeași primărie îl avea încheiat cu aceeași societate comercială, privind „Înființare rețea de alimentare cu apă...”, inculpatul Bădălău Niculae, prin intermediul celeilalte persoane cercetate în prezenta cauză, i-ar fi oferit edilului mai multe sume de bani pentru ca în schimb acesta să efectueze în continuare plățile către firma respectivă, chiar și pentru lucrări neconforme.

În același context, după ce, la data de 19 noiembrie 2022, inculpatul Bădălău Niculae i-ar fi promis primarului remiterea unui procent de 7% din valoarea contractului menționat mai sus (4.903.959,97 lei fără TVA) dar și dintr-un viitor contract a cărui atribuire urmarea să o obțină pentru aceeași firmă de la primăria respectivă, în data de 25 noiembrie 2022, prin intermediul aceluiași om de afaceri, i-ar fi remis edilului 35.000 lei, reprezentând o parte din suma de bani promisă.
În total, inculpatul Bădălău Niculae i-ar fi promis primarului suma totală de 170.000 euro, ce reprezintă procentul de 7% din valoarea celor două contracte.

Inculpaților li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 28 noiembrie 2022, cei doi inculpați urmează să fie prezentați Curții de Apel București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
Menționăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019.

Averea și interesele 

Potrivit declarației de avere completate la data de 9 iunie 2022, Niculae Badălău deține, din 2003, un teren agricol în Giurgiu, în suprafață de 1.28 hectare, dar și un teren intravilan,tot din 2003, în suprafață de 0.21 hectare, ambele fiind dobândite prin moştenire.
 
 Niculae Badălău mai deține alte două terenuri intravilane, în Giurgiu, alături de soția sa, Rodica Badălău. Primul teren a intrat în posesia familiei Badălău în 1995 și are o suprafață de 0.03 hectare, iar al doilea teren, în suprafață de 0.27 hectare, a fost dobândit în 2001.
 
Mai departe, familia Badălău deține o casă de vacanţă, din 2004, în Giurgiu, în suprafață de 441 mp, o casă de locuit, din 2003, în suprafață de 863.32 mp, bijuterii în valoare de 25.000 de euro și tablouri de 12.000 de euro.

Mai multe pot fi citite accesând link-ul de mai jos. 

Reținut de DNA
Averea și interesele lui Niculae Bădălău, fostul ministru al Economiei! DOCUMENTE

 
Date din CV-ul lui Niculae Bădălău
 
Bădălău Niculae are 61 ani, este din Ogrezeni, Giurgiu, casatorit, tatăl a doi copii
 
Competențe și aptitudini
 
Aptitudini organizatorice – aptitudini de comunicare și control, capacitate de analiză și sinteză, capacitatea de a rezolva în mod eficient probleme complexe, bun organizator, capacitatea de a coordona o echipă și de a lucra împreună cu aceasta

Competențe și aptitudini de utilizare a calculatorului - Microsoft Office (Excel, Word, Power Point), Adobe Reader, Outlook Express, Internet Explorer.
 
Alte competențe și aptitudinicompetență în îndrumare și conducere, asumarea responsabilităților, abilitate de a planifica, capacitate de a lua decizii, perseverență, flexibilitate,creativitate, inițiativă, caracter puternic.
 
Permise de conducere - A, B, C, D, E

Citește mai multe

Cum arată CV-ul lui Niculae Bădălău, fostul ministru al Economiei, reținut de DNA


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii