Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:01 09 04 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Protest la Curtea de Apel Constanţa! Ce se întâmplă cu ședințele de judecată

ro

04 Feb, 2020 09:07 1594 Marime text
În contextul abrogate pensiilor speciale, personalul auxiliar de specialitate şi conex din cadrul Curţii de Apel Constanţa şi a instanțelor arondate, înțelege să continue următoarele forme de protest, astfel:
 
1. - suspendarea întregii activităţi a arhivei/ registraturii şi a biroului de executări penale/ civile, inclusiv a programului cu publicul (primire cereri şi/sau studiu dosare), în intervalul orar 10,00  – 12,00, cu excepţia dosarelor ce au caracter urgent conform legislaţiei în vigoare, urmând a se asigura 1/3 din activitate;
       
se va afişa pe uşa arhivei, respectiv a biroului de executări penale/ civile, un anunţ care va cuprinde motivul şi intervalul de timp/ perioada suspendării activităţii, cu menţiunea pentru justiţiabili/ reprezentanţi că au posibilitatea de a depune cererile pe mail, fax, poştă.
 
2. - suspendarea întregii activităţi a grefierilor de şedinţă, în intervalul orar 10,00  – 12,00  (nu se vor emite citaţii/comunicări şi nu se vor introduce soluţii în programul Ecris), cu excepţia actelor ce se efectuează în dosarele ce au caracter urgent conform legislaţiei în vigoare;
 
se va afişa, pe uşa birourilor în care îşi desfăşoară activitatea grefierii de şedinţă, un anunţ care va cuprinde motivul şi intervalul de timp/ perioada suspendării activităţii.
 
3. grefierii planificaţi în şedinţele de judecată, vor suspenda şedinţa pentru o oră, după o oră de la începerea şedinţei.
se va afişa la avizierul sălii de şedinţă un anunţ care va cuprinde motivul şi intervalul de timp/ perioada suspendării şedinţei.
 
4. întregul personal auxiliar de specialitate şi conex va refuza efectuarea de muncă după terminarea programului de lucru, cu excepţia celor care au repartizate în lucru dosare ce au caracter urgent conform legislaţiei în vigoare.
 
5. ralierea la formele de protest adoptate de magistraţi în cadrul Adunărilor generale ale judecătorilor, întrunite la nivelul fiecărei instanţe, respectiv amânarea cauzelor, cu excepţia dosarelor ce au caracter urgent conform legislaţiei în vigoare şi încetarea desfăşurării şedinţelor de judecată la ora 16,00.
         
   Măsurile adoptate la punctele 1 - 5 se vor lua pe PERIOADĂ NEDETERMINATĂ, CU POSIBILITATEA SPORIRII FORMELOR DE PROTEST, în raport de soluţia pe care o va pronunţa Curtea Constituţională pe excepţia de neconstituţionalitate a legii privind abrogarea pensiilor de serviciu, dar şi în situaţia în care nu se va concretiza constituirea grupului de lucru interministerial în vederea rezolvării inechităţilor salariale şi, nu în ultimul rând, pentru asigurarea condiţiilor de muncă adecvate, atât din perspectiva reconfigurării situaţiei personalului ( adaptarea schemelor la volumul de muncă ) şi a asigurării resurselor materiale adecvate în scopul desfăşurării în condiţii optime a activităţii personalului.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii