Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:55 27 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Protecția Copilului Constanța câștigă procesul cu DGASPC Prahova! Miza, 11.000 de euro! Cazul, ajuns la Curtea de Apel (MINUTA)

ro

07 Apr, 2024 12:31 631 Marime text
DGASPC Constanța. Sursa foto - Facebook.com - DGASPC Constanța

Tribunalul Constanța a respins acțiunea deschisă de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova, în contradictoriu cu Protecția Copilului Constanța și Consiliul Județean!
 
La mijloc este o sumă ce echivalează cu circa 11.000 de euro, banii reprezentând diferența „între costul mediu lunar şi contribuţia lunară de întreţinere ce revine ca obligaţie de plată beneficiarului/aparţinătorului (...), pentru perioada 01.07.2020-31.12.2021“.
 
După deliberări, Tribunalul a deschis respingerea acțiunii DGASPC Prahova, ca neîntemeiată, dar Direcția a declarat recurs, iar acum cazul a ajuns la Curtea de Apel Constanța.
 
Iată minuta deciziei Tribunalului, pronunțată în dosarul 1464/254/2023:
 
„Respinge cererea de chemare în judecată formulată de reclamanta Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova în contradictoriu cu pârâţii Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa şi Consiliul Judeţean Constanţa, ca neîntemeiată. Fără cheltuieli de judecată. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare“
 
Potrivit datelor noastre, la Tribunal, dosarul s-a aflat în atenția completului prezidat de magistratul Ciprian Gabriel Butaru, din cadrul Secției de Contencios administrativ și fiscal a instanței.
 
Amintim, dosarul a fost înregistrat inițial pe rolul Judecătoriei Mangalia, dar ulterior a fost declinat la Tribunalul Constanța, Judecătoria arătând că suma solicitată în proces depășește competența stabilită prin lege.
 
În Hotărârea nr. 1366/2023 de declinare, Judecătoria Mangalia a arătat că Protecția Copilului Prahova solicită în proces de la cele două instituții constănțene suma de 57.961,43 de lei, banii reprezentând diferența „între costul mediu lunar şi contribuţia lunară de întreţinere ce revine ca obligaţie de plată beneficiarului/aparţinătorului (...), pentru perioada 01.07.2020-31.12.2021“.
 
În proces, autoritățile constănțene au cerut, pe fond, respingerea acțiunii, dar au invocat și excepția necompetenței materiale a Judecătoriei Mangalia, excepție ce a fost admisă de instanță.
 
Acum, cazul a ajuns pe rolul Secției de Contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel, în urma recursului declarat de DGASPC Prahova.
 
Dosarul urmează să fie repartizat aleatoriu unui complet de judecată, pentru a se stabili data primei înfățișări în recurs.
 
Decizia pe care o va lua Curtea de Apel nu va mai putea fi atacată.
 
Sursa motivare: Portalul Național al Jurisprudenței www.rejust.ro, Portalul Instanțelor de Judecată
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Consiliul Județean Constanța a anulat concursul pentru postul de director executiv al DGASPC! (DOCUMENT)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii