Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:57 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorii, nemulțumiți de o decizie a Tribunalului Constanța! Procesul penal, încetat

ro

25 Sep, 2022 13:45 1221 Marime text


 
Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa sunt nemulțumiți de decizia prin care Tribunalul Constanța a încetat procesul penal faţă de George Dan Fătu, din Constanța, fost asociat unic și administrator în fapt al SC Ferguson Concept SRL, suspectat de evaziune fiscală!
 
Decizia privind încetarea procesului penal a fost luată ca urmare a intervenirii prescripţiei generale a raspunderii penale, în raport cu decizia Curţii Constituţionale nr.358 din 26 mai 2022, privind prescripția.
 
Contestația procurorilor va fi analizată de judecătorii de la Curtea de Apel Constanța.
 
Conform rechizitoriului, „în sarcina inculpatului George Dan Fătu faptul că, în calitate de asociat unic și administrator în fapt al SC Ferguson Concept SRL, a omis evidenţierea în actele contabile ori în alte documente legale, a operaţiunilor comerciale efectuate sau veniturile realizate din relaţiile comerciale derulate cu SC Geocor Trade IMP EXP SRL, din perioada iulie-august 2013, reprezentând venituri totale de 310.407 lei și cu SC Tomis Energy SRL, reprezentând venituri totale de 873 lei“.
 
Astfel, a fost creat, mai arată procurorii, „un prejudiciu bugetului consolidat al statului în sumă totală de 52.926 lei, reprezentând impozit pe veniturile microîntreprinderilor în sumă de 9.338 lei și TVA în sumă de 43.588 lei“.

Conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.


 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Procesul penal, încetat!
Afacerist din oraș, beneficiar al deciziei CCR privind prescripția! (DOCUMENT)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii