Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:44 05 02 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorii, nemulțumiți de condamnare! Cazul avocatului trimis în judecată de DNA Constanța merge la Curtea Supremă

ro

02 Dec, 2022 09:36 1921 Marime text
Andrei Bodean, procuror șef DNA Constanta

Curtea de Apel București a decis condamnarea la 2 ani de închisoare cu suspendare a avocatului din cadrul Baroului Călărași (D.F.O.), trimis în judecată de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită!

Conform portalului instanțelor de judecată, procurorii DNA au contestat decizia Curții de Apel București, la Înalta Curte de Casație și Justiție a României.

Oricare va fi decizia Curții Supreme, aceasta va fi definitivă.

Pe scurt, în rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:
 

În cursul zilei de 30 martie 2022, inculpatul (D.F.O), în calitatea menționată mai sus, ar fi promis unui polițist din cadrul Poliției municipiului Călărași suma de 2.000 lei pentru ca acesta să efectueze acte contrare atribuțiilor sale de serviciu, respectiv să asigure o situație favorabilă clientului său cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj.
 
În aceeași zi, în contextul menționat mai sus, avocatul ar fi remis polițistului suma de bani menționată, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.
 

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție.
 


Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii