Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:31 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procesul pentru Portul Turistic Tomis, din Constanța, înregistrat pe rolul Curții Supreme! Nu s-a stabilit primul termen

ro

12 May, 2024 13:20 582 Marime text
  • Cazul va fi repartizat aleatoriu unui complet de judecată din cadrul Secției a II-a Civile și va fi stabilit primul termen.
Dosarul care vizează contractul de concesiune pentru Portul Turistic Tomis, din Cosntanța, a ajuns recent la Înalta Curte de Casație și Justiție, Curtea Supremă de Justiție a României.
 
Nu a fost însă stabilită data primei înfățișări în recurs, dosarul aflându-se în procedura de filtru.
 
Cazul va fi repartizat aleatoriu unui complet de judecată din cadrul Secției a II-a Civile și va fi stabilit primul termen.
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, dosarul a ajuns la Curtea Supremă în urma recursurilor declarate de Administrația Porturilor Maritime, Primarul Municipiului Constanța și Municipiul Constanța prin primar împotriva hotărârii Curții de Apel Constanța, favorabile companiei Tomis Marina Management SRL.
 
La Curtea de Apel Constanța, Tomis Marina Management SRL a obținut (în urma rejudecării), concesionarea Portului Turistic Tomis până în decembrie 2024.
 
Cazul are indicativul 281/36/2021* și este pentru a doua oară când va ajunge în atenția judecătorilor de la Înalte Curte.
 
Litigiul se află pe rolul instanțelor încă din 2021, când Curtea de Arbitraj Maritim și Comercial a stabilit valabilitatea contractului de concesiune încheiat de autoritățile portuare cu Tomis Marina Management SRL până în decembrie 2024.
 
Hotărârea Curții de Arbitraj a fost atacată de CN APM SA Constanța la Curtea de Apel Constanța, instanță care inițial a desființat hotărârea Curții de Arbitraj.
 
În cauză, Tomis Marina Management SRL a declarat recurs și astfel dosarul a ajuns prima dată pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție a României.
 
Instanța supremă a admis recursul Tomis Marina Management SRL și a trimis dosarul înapoi la Curtea de Apel Constanța, pentru a fi rejudecat.
 
În urma rejudecării, la începutul lunii iulie 2023, Curtea de Apel a hotărât să respingă acțiunea în instanță a CN APM SA Constanța.
 
Astfel, judecătorii constănțeni au reconfirmat decizia Curții de Arbitraj potrivit căreia valabilitatea contractului Tomis Marina Management SRL pentru Portul Tomis este până în decembrie 2024.
 
Decizia pe care o va pronunța în recurs Curtea Supremă va fi definitivă.
 
În paralel cu acest dosar, la Tribunalul Constanța se desfășoară un alt proces între Tomis Marina Management SRL și CN Administrația Porturilor Maritime SA, cauză în care Tomis Marina Management SRL a solicitat prelungirea contractului pentru Portul Tomis până în decembrie 2040.
 
În acest dosar (4628/118/2020*), următoarea înfățișare va avea loc la data de 14 mai 2024.
 
Despre Tomis Marina Management SRL
 
Potrivit Termene.ro, platformă consultată la data de 12 mai 2024, Tomis Marina Management SRL are sediul social pe strada Lebedei, din Constanța, se ocupă de activități de servicii anexe transportului pe apă și este controlată de asociații Aterina Global SRL și de Euromarina SRL, fiecare deținând câte 50%.
 
Ca administrator apare Sürmen Seref.      
 
Tot potrivit Termene.ro, Aterina Global SRL mai apare în Aqualand SRL, Blue Beach SRL, I&C Development SRL și M.M. Reciclyng SRL.
 
Asta în timp ce Sürmen Seref figurează în Alfabe Construction SRL, Euromarina SRL și Nokta Energy SRL.
 
În 2022, Tomis Marina Management SRL a declarat zece angajați, profit peste 1,5 milioane de lei și cifra de afaceri peste 5,12 milioane de lei.
 
Despre Aterina Global SRL
 
Conform termene.ro, platformă consultată pe 12 mai 2024, Aterina Global SRL a fost înființată în 2019, se ocupă de dezvoltare (promovare) imobiliară și are sediul social în Constanța, pe strada Lebedei, nr. 1.
 
Compania are ca asociați GKL Engineering LTD, cu 99%, din Cipru, și pe Dogaru Nicoleta, cu 1%, din Constanța, care este și administrator.
 
Pentru anul 2022, Aterina Global SRL a declarat trei angajați, profit peste 1,37 de milioane de lei și cifra de afaceri aproape 27.000 de lei.
 
Despre Euromarina SRL
 
Potrivit termene.ro, platformă consultată pe 12 mai 2024, Euromarina SRL a fost înființată în 2007, are sediul social în Constanța, pe strada Lebedei și se ocupă de construcția de ambarcațiuni sportive și de agrement.
 
Asociați figurează Sürmen Suat (Alfabe Construction SRL), Mehmet Kerim Kalgay (Alfabe Construction SRL), Sürmen Seref (Alfabe Construction SRL, Notka Energy SRL, administrator la Tomis Marina Management SRL), Keçecioglu Hasan Malik (Alfabe Construction SRL, I & C Development SRL) și Mustafa Nihat Demirel (Alfabe Construction SRL, administrator la Alpha Meda Builder SRL).   
 
Euromarina SRL este administrată de Keçecioglu Hasan Malik, Mustafa Nihat Demirel, Sürmen Seref și de Sürmen Suat.
 
Pentru anul 2022, firma a declarat pierderi peste 7.800 de lei.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Tomis Marina Management a câștigat procesul pentru Portul Tomis Constanța! Judecătorii explică victoria (MOTIVARE+DOCUMENT)
 
Al cui rămâne Portul Tomis Constanța? Tomis Marina Management, contract până în decembrie 2024. Compania cere prelungirea până în 2040
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii