Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:59 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procesul legat de modernizarea sediului Serviciului de Medicină Legală Constanța, amânat

ro

09 Jan, 2024 17:00 720 Marime text
  • Următoarea înfățișare a fost stabilită pentru data de 2 aprilie 2024, de la ora 11.00.
Dosarul care vizează contractul pentru modernizarea sediului Serviciului de Medicină Legală Constanța, deschis de compania Actaeon Invest SA, în contradictoriu cu UAT Județul Constanța și Consiliul Județean Constanța, a fost amânat de judecătorii de la Tribunal.
 
Motivul amânării a fost reprezentat de timpul necesar întocmirii răspunsului la obiecțiunile aduse de către părți raportului de expertiză întocmit în cauză.
 
Următoarea înfățișare a fost stabilită pentru data de 2 aprilie 2024, de la ora 11.00.
 
Dosarul are indicativul 8192/118/2020* și se află în atenția completului CFond 11 al Secției a II-a Civile a Tribunalului Constanța, prezidat, potrivit surselor noastre, de magistratul Daniela Călin.
 
În cauză, compania Actaeon Invest, în calitate de reclamant, a dat în judecată Unitatea Teritorial Administrativă Județul Constanța și, respectiv, Consiliul Județean Constanța, fiind vorba despre „pretenții Achiziții publice / anulare act“.
 
Magistrații analizează acțiunea Actaeon Invest în legătură cu anularea deciziei de reziliere a contractului de lucrări privind obiectivul „Amenajări interioare / exterioare, consolidare și modernizare imobil D+P+1E – pentru Serviciul Clinic Județean de Medicină Legală Constanța“.
 
Potrivit Hotărârii 1898/2020 a Tribunalului Constanța, prin care s-a decis declinarea dosarului 8192/118/2020 către o altă secție a instanței, compania ceruse „repunerea părților în situația anterioară, în sensul obligării pârâtelor la prelungirea termenului Contractului nr. (...) în vederea finalizării obiectului acestuia“.
 
Cazul se află în atenția judecătorilor de la finele anului 2020, dar, până în prezent, nu a fost luată o primă decizie în proces.
 
Despre Actaeon Invest SA
 
Potrivit termene.ro, platformă consultată pe 9 ianuarie 2024, Actaeon Invest SA a fost înființată în 2016, iar în 2018 și-a schimbat sediul social, din județul Brașov, în București.
 
Firma are sediul social în București, pe bulevardul Energeticienilor, nr. 9E și se ocupă de lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale.
 
Acțiunile firmei sunt deținute de mai multe persoane fizice, grupate într-o Listă de acționari, iar administratorul societății este Cezar Iulian Vlădoianu, al cărui mandat este valabil până în 2026, acesta având puteri nelimitate.
 
În 2022, firma a declarat cinci angajați, profit peste 14.000 de lei și cifra de afaceri a depășit 1,3 milioane de lei.
 
Potrivit termene.ro, Actaeon Invest SA figurează cu opt achiziții directe (Comuna Valu lui Traian și Universitatea Ovidius Constanța autorități contractante) și șase contracte publice (Comuna Tuzla, UM 02542 Focșani, Consiliul Județean Constanța și Compania Națională de Investiții printre autoritățile contractante).
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Judecătorii amână procesul pentru terenul din spatele CET Constanța. Lipsește expertiza
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii